вівторок, 30 липня 2019 р.

У Києві затримали групу держреєстраторів, які працювали з рейдерами

Співробітники Служби безпеки України викрили в Києві групу державних реєстраторів, діяльність яких завдала шкоди потерпілим на понад 30 млн грн. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи столичного комунального підприємства, яке здійснює реєстрацію нерухомості, систематично вносили неправдиві відомості до державних баз даних.
«Маючи доступ до електронних реєстрів Мін’юсту, зловмисники без відома громадян реєстрували їх засновниками і керівниками суб’єктів господарювання, а також вносили фіктивні дані про договори на оренду земельних ділянок», – йдеться в повідомленні.
В СБУ уточнили, що в період з березня 2018 по липень 2019 року було задокументовано понад 20 фактів махінацій чиновників. Внаслідок цих неправомірних дій було незаконно перереєстровано 121 ділянку землі, площею по 2 га кожна.
Також встановлено, що для функціонування злочинної схеми було створено 10 підприємств. За оцінками експертів, сума орієнтовних збитків, завданих потерпілим в результаті незаконного відчуження майна, перевищує 30 млн грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...