вівторок, 4 червня 2019 р.

Звідки нам це відомо…Росія дезінформує з моменту, коли трапилась авіакатастрофа MH17

Росія поширює дезінформацію стосовно авіакатастрофи MH17, в якій загинуло майже 300 чоловік. Так, як повідомляє агентство Onet.pl, для цього використовувалися інтернет-тролі. Зазначається, що Російське дослідницьке агентство за сприяння В. Путіна аналогічно діяло і під час виборів у США. Така ж ситуація із катастрофою TU-154m у Смоленську.


За даними Onet.pl, посилаючись на дослідження американського порталу "The DailyBeast", двоє голландських журналістів провели детальний аналіз отриманих в ході розслідування  даних та встановили, що "російські пропагандистські агенції розпочали наступ в мережі Інтернет одразу ж в день трагедії»  -  17 липня 2014 року.

Ті працівники російського дослідницького агентства через два роки займалися кампанією з втручання в президентські вибори в США.
Росія ж заперечує свою причетність до збиття малайзійського літака на Сході України, обвинувачуючи в катастрофі український уряд.
Відомо, що у лютому цього року 291 родич загиблих в авіакатастрофі приєднався до судового позову проти Росії та особисто до президента В. Путіна, поданого до Європейського суду з прав людини.
Тим часом двоє голландських журналістів Роберт ван дер Ноорда і Коен кан де Вен опублікували дослідження, в якому висвітлили в який спосіб російські тролі працювали над приховуванням фактів причетності РФ до збиття боїнгу MH17.
Зокрема, журналістами було проаналізовано 9 мільйонів твітів російського агентства на період 2014-2017 рр. Виявилося, що протягом 24 годин після катастрофи MH17 агентство опублікувало 65 тисяч твітів, в яких український уряд обвинувачується у катастрофі. Всього за три дні агентство розповсюдило понад 111 тисяч твітів з дезінформацію.
"Ніколи раніше за час свого існування російські тролі не писали стільки повідомлень за такий короткий період часу." - відзначили дослідники. Фрази, які використовувалися для більшості повідомлень, наступні: «Київський режим збив боїнг», «Київська провокація» або «Києве, визнай правду».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...