четвер, 28 березня 2019 р.

Рада Церков закликає проголосувати 31 березня та поважати вибір інших

Мирне порозуміння, повага до тих, хто має іншу думку, відкидання агресивної конкуренції задля спільного добра – ось єдиний плідний шлях, в якому мають відбуватися правдиві вибори.

Про це заявила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій в своєму спеціальному Зверненні з нагоди виборів Президента України 2019 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.
“Вибори не повинні привести до спалахів ненависті і громадських заворушень. В людському гніві, особливо сполученому з насильством і порушенням закону, нема правди Божої. Насильство, яке веде до громадянської ворожнечі, має бути засудженим сумлінням кожної людини”, – наголошують релігійні діячі України.
Рада Церков закликає всіх громадян України, що мають право брати участь у виборах, прийти до виборчих дільниць 31 березня та свідомо виконати свій громадянський обов'язок.
Варто стишити почуття й емоції до того, як вибір зроблений. Необхідно усвідомлено поставитися до того, кого і навіщо ми вибираємо, якими спонуканнями при цьому керуємося. Відповісти, чи цей вибір є особистим, продуманим у молитві наодинці з Господом, – або ж є лише наслідком навіювань і маніпуляцій через інформаційні технології, чи ще гірше – плодом підкупу”, – зауважує ВРЦіРО у своєму зверненні.
Перед тим як віддати голос за того чи іншого кандидата, релігійні діячі радять добре зважити, як його передвиборчу програму, реальні досягнення, так і повноваження Президента України, як глави держави, верховного головнокомандувача та гаранта Конституції. А також за жодних умов не продавати свій голос, оскільки від результатів голосування залежить доля країни на найближчі роки.
“Кому довіримо ці важливі, складні та відповідальні обов‘язки – залежить від нас, і від нашої відповідальності, від здатності відрізнити телевізійні проекти – від реального життя, правдиві та здійсненні обіцянки кандидатів – від обману, бажане – від справді можливого”, – наголошує Рада Церков.
Керівники церков і релігійних організацій України побажали всім громадянам зробити усвідомлений добрий вибір – у мирі, спокої та з молитвою. Вибір повинен бути не «проти», але вибором «за» – за цінності та особу, хто втілюватиме їх у життя.
Вибір мусить бути здійсненим. І для того він спершу мусить бути огорнутим молитвою, мусить бути довірений Тому, на Кого ми всі уповаємо в вірі нашійГосподь Вседержитель доповнить те, що ми нездатні зробити, і не покине нас, якщо ми Його не відкинемо”, – заявила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.
Як відомо, чергові вибори Президента України відбудуться вже цієї неділі, 31 березня. Виборчі дільниці будуть працювати з 8:00 ранку до 20:00 вечора.
Варто додати, що цього ж дня, в ніч на 31 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час – необхідно перевести годинники на одну годину вперед.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...