середу, 7 вересня 2016 р.

ПОРОШЕНКО: СТАЛО ВАЖЧЕ УТРИМУВАТИ ПІДТРИМКУ ЗАХОДУ У ПИТАННІ ПРОТИСТОЯННЯ РОСІЇ

Сьогодні у вівторок президент Петро Порошенко заявив, що для України стало надзвичайно важко утримувати підтримку Заходу у боротьбі проти «російської агресії», не можна виключати й повномасштабного вторгнення Росії.
Порошенко сказав, що внутрішня потужність Європи зазнала випробувань через зовнішні проблеми такі, як міграційна криза, терористичні атаки та можливі вибори 2017 року, які можуть змусити політичні сили досягти компромісу з Кремлем.

Він стурбований тим, що втрачається підтримка у вирішенні питання анексії Криму Росією та конфлікту між українськими та проросійськими силами на Донбасі, які зайшли у глухий кут.
Європейський Союз вагається щодо продовження санкцій проти Росії, які завдають втрат обом сторонам. Українські законодавці нещодавно також висловили побоювання, що підйом популістських настроїв у Європі та вихід Великої Британії з ЄС зменшать підтримку Києва.
«Україна й надалі потребує серйозної міжнародної підтримки в боротьбі з російської агресією. А забезпечувати таку підтримку для нашої дипломатії і, я це можу також визнати, стає дедалі важче в силу різних об’єктивних та суб’єктивних факторів».
«Європа все ще говорить одним голосом, але є й країни, в яких вже надто сильно чути російський акцент».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...