середу, 29 травня 2019 р.

Кремль висунув вимогу - 100% паспортизація населення квазіреспублік

Окупаційна влада ОРДЛО продовжує вражати міжнародну спільноту своїм бажанням вислужитися перед агресором та тираном Путіним. Пропонуємо вашій увазі чергову схему наповнення бюджету квазіреспублік.... і трішки для Путіна

24 квітня поточного року президент Росії Володимир Путін підписав указ, який значно спрощує видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу. Так подумали прихильники «русского мира», але... , як не крути є це «але». Ватажки квазіреспублік ломають голови над тим, як наповнити бюджет, кармани, а також заплатити данину ВВП. І от, всі разом придумали — видавати фейкові російські паспорти. Видавати примусово (не всім таке щасття потрібно) і звичайно за гроші.
Процес паспортизації
І вже з 29 квітня співробітниками «міграційних служб» «Д/ЛНР» розпочато прийом заяв на отримання російських документів від жителів ОРДЛО для їх спрямування на розгляд УПМ ГУ МВС РФ по Ростовській області.
Щоб процес видачі не дай Бог зірвався чи призупинився Управління з питань міграції ГУ МВС Росії по Ростовській області посилено співробітниками міграційних підрозділів Рязанської області для здійснення обробки заяв від громадян окупованої території України.
Керівництво квазіреспублік наголошує, що спрощений порядок отримання жителями «ДНР/ЛНР» громадянства РФ призведе до позитивних змін, у тому числі в контексті інтеграції з РФ.
Разом з тим, Омбудсмен «ДНР» Д.Морозова заявила, що указ президента Російської Федерації В.Путіна про спрощення процедури отримання громадянства РФ для жителів Донбасу не впливає на «мінські угоди». Вона додала, що дії президента РФ це гуманітарний крок, який спрямований на недопущення порушення прав людини.
Але люди втомилися від бідності, крові, приниження, війни та обману і такий гуманітарний крок та інтеграція з Рашкою їх ще більше озлоблює та посилює сумніви щодо свого вибору п’ять років назад.
Зважаючи на це Міністерство внутрішніх справ «ДНР» наполегливо рекомендує населенню звертатися з заявою про отримання громадянства Російської Федерації мешканцям в апарат міграційної служби «ДНР» за адресою: місто Донецьк, вулиця Ходаковського, буд.10.
Під словом «рекомендує» - так звані посадовці змушують мешканців окупованих територій стояти в чергаг та відзвітовувати про отримання фейкових російських паспортів.
Зокрема, жителі «ДНР» висловлюють невдоволення роботою працівників міграційної служби під час прийому документів для оформлення так званого паспорта громадянина РФ. Зокрема, у відділі міграційної служби Кіровського району м. Донецьк працює лише два співробітники, які приділяють близько однієї години часу на одного громадянина при черзі до 80 осіб на добу.
«Машина викачування грошей з населення» працює, але обороти починає збавляти. Так, на 7 травня відкрито 33 територіальні підрозділи міграційної служби «ДНР», які здійснюють консультативний прийом осіб і прийом документів для бажаючих надати документи на отримання за спрощеною схемою російського громадянства. Документи направляються в «апарат міграційної служби» для перевірки, формування справ і подальшого направлення їх в Головне управління з питань міграції МВС РФ по Ростовській області. В разі позитивного рішення (а з цілю побільше отримати грошей ці рішення позитивні) про набуття громадянства РФ, паспорт громадянина Росії буде видаватися на території Ростовської області, куди громадяни будуть доставлятися централізовано на спеціально виділеному транспорті. Термін розгляду документів становить три місяці. За словами «заступника міністра внутрішніх справ, начальника поліції громадської безпеки» «МВС ЛНР» М.Параскєєва, т.зв. підрозділи міграційної служби «МВС ЛНР» планують щотижня приймати до трьох тисяч заяв жителів «республіки» на отримання російського громадянства.
Прийом заяв від громадян «ЛНР» здійснюється в управлінні міграційної служби «ЛНР» за адресою: м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2. Там же надаються консультації з питань отримання громадянства РФ та проводиться перевірка комплектності необхідних документів.
18 підрозділів міграційної служби територіальних органів внутрішніх справ «МВС ЛНР» розпочали прийом документів на отримання громадянства Російської Федерації з 13 травня п.р. В пункті працюють дві черги: одна черга працює в консультаційному режимі; інша – в режимі приймання документів на оформлення громадянства.
Загалом мешканцям ТОТ ОРДЛО, на початковому етапі планується видати не більше 300 тисяч паспортів, в першу чергу – силовикам.
Начальник «міграційної служби МВС ДНР» В.Краснощока повідомив, що 03.05.2019 (перший день прийому) отримано 105 комплектів документів на отримання громадянства РФ від мешканців ТОТ у Донецькій області, а вже 04.05.2019 всі вони відправлені в Ростовську область (РФ) для подальшого розгляду та отримання російських паспортів.
Але що маємо на сьогоднішній день і яка ж вартість цієї бумажки?
На початку оголошення процесу паспортизації жителів ОРДЛО паспортами РФ, спостерігався певний ажіотаж. На даному етапі, попит на отримання паспорту РФ знизився у зв’язку із достатньо великою вартістю оплати послуг на отримання самого паспорту та супутніх послуг (нотаріальні послуги в т.ч., переклад документів з української на російську мову). Вартість послуг з оформлення паспорту громадянина РФ становить 3650 рос.рублів (1533 грн.), що співмірно з середньою заробітною платою в «ЛНР».
У зв’язку із зменшенням попиту на отримання паспорту РФ, окупаційною владою внесені деякі зміни у порядку оформлення документів для отримання паспорту РФ (скасовано нотаріальне завірення перекладів) на інспекторів-паспортистів покладено обов’язки перекладу українських документів на російську мову. Перекладати потрібно тільки документи, видані іншими мовами крім російської та української (Азербайджан, Вірменія, тощо). Даний факт з обуренням обговорюється спеціалістами, у зв’язку із недосконалим знанням російської мови та відсутністю серед них фахівців-філологів.
Фейкові паспорти та пенсіонери
Серед пенсіонерів ОРДЛО розповсюджено неправдиву інформацію щодо отримання останніми російської пенсії при набутті громадянства РФ, що не відповідає дійсності.
При отриманні паспорту РФ, жителям окупованих територій у розділі «место регистрации» буде проставлено «регистрация не предоставляется». Попередньо анонсована інформація щодо проставлення у цьому розділі відмітки у вигляді «Ростовская область г. Луганск…» не відповідає дійсності.
У відкритих при міграційних органах в РФ (зокрема, в Ростовській області) філіалах з прийому документів, документи на оформлення російського громадянства приймаються лише у осіб, які до цього отримали в Росії спеціальний правовий статус (мають вид на проживання, статус біженця, тимчасовий притулок, є учасниками держпрограми переселення співвітчизників, тощо).
Бійці НФЗ та члени їх сімей
Отримання громадянства для членів сім’ї бійців НЗФ є обов’язковим.
З 13 травня п.р., припинено у більшості т.зв. підрозділах міграційної служби «МВС ДНР» прийому документів від цивільних осіб з повідомленням про тимчасовий прийом останніх виключно від представників воєнізованих формувань, «правоохоронних органів», «органів влади» та членів їх сімей. Зокрема, призупинення прийому документів від цивільних осіб зафіксовано у «секторі міграційної служби Київського районного відділу» у м. Донецьк.
За даними, які потребують перевірки, з третьої декади травня підрозділи «міграційної служби Горлівського міського управління поліції ДНР» (вул. Петровського, 2) планують доукомплектуватись новими працівниками, які залучатимуться до процесу прийому документів на отримання паспорта «ДНР» і набуття громадянства РФ бойовиками НЗФ «ДНР» та т.зв. «державними службовцями». На адресу «міністерств», «відомств» та інших органів т.зв. державної влади «Д/ЛНР» надійшла вказівки до 13.05.2019 надати інформацію про кількість осіб, які перебувають на «державній службі» у їх підрозділах та членів їх сімей (які не є «держслужбовцями»), які не мають постійної реєстрації на території «республіки».
Отже, отримання громадянства для членів сім’ї бійців НЗФ є обов’язковим. Обов’язковим також є проведення процедури дактилоскопії та прийняття присяги громадянина РФ на території Ростовської області.
У середовищі т.зв. співробітників МВС «ДНР» обговорюється інформація про обов’язковість для персоналу вказаного «відомства» отримання російського громадянства, в т.ч. з ймовірним впровадженням процедури отримання паспорту РФ без виїзду з ТОТ у ДЛО.
Кремль висунув вимогу - 100% паспортизація населення квазіреспублік
У середовищі керівного складу «поліції» стверджується, що з боку Кремля висуваються вимоги зі 100% паспортизації населення «республік» з метою подальшого визнання незалежності «Д/ЛНР».
Для отримання російського паспорта до підрозділу «міграційної служби МВС «ДНР/ЛНР» необхідно наступні документи:
- оригінал та копії «паспорта ДНР/ЛНР», паспорта громадянина України, свідоцтва про народження та, за наявності, про шлюб чи зміну прізвища (до документів українською вимагається подача перекладу);
- бланки заяв на громадянство та отримання російських паспортних документів;
- довідка з місця роботи або копію пенсійного посвідчення;
- подати 8 фотокарток 3,5х4,5 мм;
- квитанція про сплату 3,5 тис. рос. руб. за отримання громадянства, 300 рос. руб. за загальногромадянський паспорт громадянина РФ та 300 рос. руб. за паспорт громадянина РФ для виїзду за кордон.
Прийом документів здійснюється по буднях (крім середи) з 09:00 до 16:30 у підрозділах «міграційної служби». Розгляд документів на отримання російського громадянства триває 3 місяці з дати подачі.
МВС «ДНР» заявило, що станом на 15.05.2019 територіальними підрозділами міграційної служби «ДНР» прийнято 2107 пакетів документів для оформлення громадянства РФ у спрощеному порядку.
До перевірки документів на отримання паспорту РФ долучається «МДБ ДНР/ЛНР».
Міграційними пунктами розроблено негласну інструкцію по формуванню єдиної черги та порядку прийому документів. Не з’явлення особи до міграційного пункту у визначений час (за чергою) на подачу документів передбачає виключення її із загальної черги без перенесення дати.
У м. Донецьк в «паспортному столі Київського РВ МВС ДНР» талончики на прийом документів видаються вже на липень п.р. (за день приймається до 20 осіб).
На окрему увагу заслуговує і та тенденція, що перевагу при прийомі документів, працівники міграційних служб (ймовірно за вказівкою вищого керівництва) віддають категоріям осіб із числа працівників окупаційних адміністрацій працездатного віку, членів воєнізованих формувань (подають документи без загальної черги). Обов’язковою умовою для таких категорій є оформлення закордонного паспорту РФ.
Зазначене вказує, що в такий спосіб влада Кремля вдається до реалізації власної політики покращення демографічної ситуації та реалізовує «план» трудової міграції корисного населення України. Свідчення цьому може слугувати й законодавча ініціатива депутатів Держдуми щодо скорочення необхідного терміну роботи в РФ для іноземних громадян з 3 років до 1 року, при досягненні якого вони можуть звернутися з проханням отримання громадянства РФ у спрощеному порядку.
У рамках триваючого процесу паспортизації жителів ТОТ російськими документами, серед працівників бюджетних установ негласно поширюється вказівка вищого керівництва про обов’язковість оформлення російського громадянства в термін до 31.07.2019. У випадку відмови від оформлення працівникам погрожують звільненням із займаних посад.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...