четвер, 28 червня 2018 р.

Нові інструменти захисту в інтернеті

На розгляд до Верховної ради подали законопроект №6688, який регулюватиме поведінку в мережі Інтернет. Головною метою є захист від інформаційної агресії і пропаганди. Україна започатковує тренди правової поведінки в Інтернеті, і цим варто пишатись!

По-перше, любі спів-громадяни, блокування контенту — це загально прийнята практика, і не тільки в Білорусії чи Північній Кореї (як почали всі писати), а й в США та країнах Європи. Блокують за нетолерантність, расизм, порнографію і так далі. Можна заперечити, що в Україні блокуватиметься лише політичні матеріали, але це не так. Ніхто не блокуватиме сайт за те, що він напише, що в Україні погані дороги і влада нічого не робить. Блокуватимуться лише сайти, котрі підпадають під перелік санкцій — тобто російський контент. Тобто, головною метою законопроекту є боротьба з інформаційною агресією, яка є РЕАЛЬНОЮ ЗАГРОЗОЮ національній безпеці.
По-друге, незважаючи на те, що СБУ буде наділено повноваженнями блокування сайту без рішення суду, це ніяк не означає, що процедуру блокування буде максимально спрощено. Обов’язковим залишиться правове обґрунтування рішення, яке буде прийматись СБУ спільно з Нацкомісією та Державною службою спецзв’язку та захисту інформації.
І по-третє, дивна закономірність — найактивніше проти законопроекту виступають ті, хто вже не перший раз “наколов дров” на ІТ-бізнесі. Для прикладу в Івана Пєтухова, котрий в часи Януковича відповідав за монополізацію ринку постачальників Інтернет-трафіку, вже раз вилучали обладнання клієнта, який використовував сервер для крадіжок грошей з карточок пересічних громадян. А тепер, дивним чином, він проти блокування сайтів!
P.S. Коли ви беретесь писати про чергову “зраду”, почитай хоч трішки про те, що ви активно збираєтесь паплюжити. А журналістам, які голосять про тиск на їхню діяльність, хочеться порадити: пишіть лише об’єктивну інформацію, з фактами та аргументами, і ніхто вас не запідозрить в “чорному піарі” чи в співпраці з іноземними країнами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...