четвер, 28 червня 2018 р.

Новим реаліям потрібен законопроект №6688

Нові реалії вимагають від керівництва країни нових та рішучих дій,створення дієвих механізмів, спрямованих на оперативне виявлення, реагування, попередження, запобігання, нейтралізацію кіберзагроз, кібератак та кіберзлочинів, ліквідацію їх наслідків та відновлення сталості і надійності функціонування комунікаційних, технологічних систем.

І саме новий законопроект №6688 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері” і передбачив розроблення та впровадження механізму блокування інформаційного ресурсу операторами та провайдерами через належні їм телекомунікаційні та інформаційно-телекомунікаційні мережі.
Інтернет-регулювання є важливою частиною соціального та політичного життя суспільства. А отже, потреба блокування сайтів на тлі російської збройної агресії проти України та протидіяти агресору в інформаційній сфері вимушена, але необхідна міра. І спільноті доведеться змиритись з нею, принаймні до закінчення російської військової агресії. І порівняння положень законопроекту 6688 з путінською системою контролю за інтернетом та диктаторськими законами Януковича тут зовсім недоречні.
Зрозуміло, що провайдерів в галузі інформаційно-телекомунікаційних технологій, перш за все турбує фінансова частина питання, що змусить їх встановити додаткове обладнання для оперативного відключення сайтів, які не відповідають законам України.
Але, як патріоти вони повинні зрозуміти, що покласти край свавіллю російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення в Україні — завдання  не тільки Президента та уряду, а і кожного українця, і додаткові фінансові затрати - це вклад кожного у перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...