понеділок, 19 березня 2018 р.

Програма «Польща-Білорусь-Україна»: десятки реалізованих проектів

Програма ЄС «Польща-Білорусь-Україна» користується великим попитом. Так,  на думку міністра інвестицій та розвитку Єжи Квєчинського, сьогодні кількість запланованих проектів значно перевищує кількість доступних коштів. Однак, у перспективі бюджету ЄС на 2014-2020 рр. на виконання програми виділено  €170 млн.

    У 2007-2013 рр. у рамках програми «Польща-Білорусь-Україна» було підписано 117 контрактів на загальну суму174 млн.
Загальна кількість польсько-українських проектів становить 74, польсько-білоруських - 29, а спільних для трьох країн -14.
-   В межах транскордонної співпраці особливо виділяються два регіони: на польській стороні воєводство Підкарпатське, а в Україні - Львівська область.
     «Важливою є роль прикордонних регіонів у польсько-українському співробітництві. Так, налагоджено інструменти співпраці на державному рівні обох країн, а також в межах Європейського Союзу», - зазначив Квєчинський.
         Водночас, міністр підкреслив, що одним з найбільших таких проектів є програма «Польща-Білорусь-Україна», що викликає зацікавленість з обох боків кордону. До того ж, чисельність проектів у багато разів перевищує наявні кошти. У свою чергу, ці проекти з року в рік модернізуються.
         Протягом  2007-2013 рр. підписано понад 117 контрактів на загальну суму 174 млн. В рамках цієї програми вже досягнуто наступних результатів: модернізовано 5 пунктів перетину кордону з Україною, зроблено 116 км доріг, встановлено 5 очисних споруд, створено понад 90 км каналізаційних ліній та прокладено 1800 нових туристичних маршрутів.
  Фінансові ресурси для програми надходять від Європейського фонду регіонального розвитку та Інструменту європейського сусідства й партнерства.
    До програми залучені жителі чотирьох польських воєводств: Підкарпатське, Люблінське, Підляське, а також східна частина Мазовецького воєводства і чотирьох областей з Білорусі та шести  з України.
     Слід зазначити, що на перспективу 2019-2020 рр. з цієї програми планується виділити €170 млн на підписання нових контрактів.
       Міністр з питань інвестицій та розвитку Єжи Квєчинськийвисловив сподівання, що в майбутньому кошти на транскордонне співробітництво виділятимуться у ще більшому розмірі, оскільки таке співробітництво «становить велику європейську цінність».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...