суботу, 7 жовтня 2017 р.

Поліція в Україні потрібна для селфі чи розкриття злочинів?

Після Революції Гідності зі зміною влади у 14 році більшість українців сподівалися на зміни у державі, суспільстві, і як результат, очікували на зміни у своєму житті.
Правоохоронці також очікували на зміни. Вони гадали, що з очищенням влади та реформою міліції, все зміниться на краще. Але після впровадження реформи, більшість професіоналів МВС залишилось без роботи - їх звинуватили у всіх гріхах, та звільнили.
На заміну старим кадрам набрали молодь, яка ніколи до цього не працювала в правоохоронних органах. Як результат, різко впали показники розкриття злочинів. Злочинці з поліціянтів відверто кепкують.
Мої знайомі, які змінили шеврони з міліцейських на поліційні та продовжують служити народу, кажуть, що зараз особливо гостро стоїть питання з розкриттям тяжких злочинів (нема професіоналів, які вміють розкривати вбивства), дрібних правопорушень (нема часу і бажання возитися) та крадіжками авто (тут не вистачає досвіду, а інколи й бажання).
Наприклад, сьогодні в самому центрі Києва стався випадок, який не афішують але він наочно підтверджує, що злодії в Києві відчувають себе комфортно та перестали боятися покарання. Зі слів моїх знайомих в «поліції європейського зразку» сьогодні на Грушевського від стін Верховної Ради був вкрадений «мерседес» одеського бізнесмена Олександра Грановського. Далеко не останньої людини в країні!!! Особа кавказької національності вкрала авто в урядовому кварталі, у той час, коли Грановський не надовго залишив його. Так-так тепер автомобілі крадуть посеред білого дня у центрі столиці! Більше того, злочинці каталися на ньому, в’їхали в дерево, майже розтрощивши, а награвшись, втекли з місця події…
Які здобутки поліції? Правильно: нікого не піймали.
Яка позиція поліції? Правильно: краще замовчати і приховати.
Можливо, за колишніх часів, в роботі правоохоронців й були недоліки, але й такого «безпрєдєлу» все ж не було. Поліція та правоохоронні органи в державі створюються для того, щоб охороняти  громадян від посягань з боку злочинців, а не для проведення національних флешмобів «селфі з ввічливим та хорошим копом». Чи не так?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...