четвер, 12 жовтня 2017 р.

Угорщина готує акцію "Самовизначення для Закарпаття", МЗС вимагає заборонити

Міністерство закордонних справ України направило Угорщині ноту протесту у зв'язку з інформацією про наміри провести акцію "Самовизначення для Закарпаття".
Про це у Twitter повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.
"МЗС повідомив нашому посольству про акцію 13.10 під гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Це що, Будапешт підтримує сепаратизм? Негайно направили ноту протесту з вимогою заборонити цю провокацію! Впевнені,Угорщина й надалі поважатиме територіальну цілісність України", - написав керівник зовнішньополітичного відомства України.

1/2 Угорс. МЗС повідомив нашому Посольству про акцію 13.10 під гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Це що,Будапешт підтримує сепаратизм?
2/2Негайно направили ноту протесту з вимогою заборонити цю провокацію!Впевнені,Угорщина й надалі поважатиме територіальну цілісність України
Із закликом вийти під вечір 13 жовтня під посольство України в Будапешті на акцію за «національне самовизначення угорців Закарпаття» виступили в угорській релігійній протестантській організації «Церква повернення додому». А, як повідомив речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас, організатором цієї акції є праворадикальна партія «Йоббік», інформує Радіо Свобода.

В акції анонсована участь двох угорських діячів, яких нещодавно не пропустили з Угорщини до України на кордоні на Закарпатті, – депутата Європарламенту Крістіни Морваї, представниці крайньої правої угорської партії «Йоббік», і юриста Томаша Ґауді-Нодя, який теж належить до цієї ж партії. У Державній прикордонній службі наприкінці вересня повідомляли, зокрема, що стосовно Крістіни Морваї було виконане доручення Служби безпеки України про заборону їй в’їзду до України до липня 2019 року у зв’язку з тим, що 2014 року вона відвідала окуповану частину Донбасу і висловлювала там підтримку керівництву бойовиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...