четвер, 12 жовтня 2017 р.

Як мережі російських новин використовують Каталонію для дестабілізації Європи

У статтях англійською, російською та німецькою мовами кризу в Іспанії порівнюють із конфліктами в Криму та Курдистані
У спробі посіяти зерно розбрату в Європейському Союзі, російська кібермашина руйнування працює на повній швидкості, прирівнюючи в очах громадськості каталонську кризу до кримського або курдського конфліктів.

Детальний аналіз проросійських ЗМІ свідчить про збільшення кількості статей про Каталонію іспанською, англійською, німецькою та російською, крім того у цих репортажах систематично звинувачують уряд та судову систему Іспанії у жорстоких репресіях в північно-східному регіоні. Зазначені агенства новин стверджують, що Мадрид відправив воєнізовані підрозділи до Барселони, і попереджає, що громадянська війна неминуча, адже ЄС не квапиться втручатися. Російські ЗМІ порівняли ці події з анексією Криму в 2014 році та курдським референдумом.
Одне з прокремлівських інформаційних агентств “Взгляд” написало: “Іспанія примусово пригнічує каталонську весну”, за яким слідує твердження, що “кримська весна перейшла до Піренеїв”.
Принцип роботи проросійського інтернетмеханізму сіяння розбрату полягає у створенні інформації, яка частково правдива, часткова фейкова.
“Ми не говоримо про радянську пропаганду чи щось подібне. Це не зовсім фейкова новина”, – каже Бретт Шаффер, аналітик Альянсу із захисту демократії, проект німецького фонду Маршалла, створений внаслідок втручання Росії у вибори в США, і метою якого є “публічно документувати та розкривати спроби В.Путіна зруйнувати демократію в Сполучених Штатах та Європі”.
“Це не означає, що Росія хоче, щоб Каталонія була незалежною будь-якою ціною. Насправді ж, метою є створення розколу, який буде повільно підривати європейську демократію та інституції”, – додає він.
Source:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...