середу, 30 серпня 2017 р.

ПОЛІТИКА ЗА МЕЖЕЮ ЗДОРОВОГО ГЛУЗДУ

Інтернет простором ширяться новини, які важко віднести до ТОПових, вони скоріше носять другорядний характер, але залишати їх поза увагою не варто оскільки країна з якої надійшли новини – Німеччина. Саме вона є однією з ТОПових країн Європи у підтримці України в протистоянні з російською агресією.

ПОЛІТИКА ЗА МЕЖЕЮ ЗДОРОВОГО ГЛУЗДУ

Сучасний політичний маркетинг та політичні технології задля підвищення рейтингу кандидатів від різних політичних сил працюють, як то кажуть, на межі фолу. Та це й не дивно. Перспективи отримання політичних і не тільки політичних дивідендів створюють придатний ґрунт для зростання альтернативних здоровому глузду теорій та нав’язливих ідей.
Інтернет простором ширяться новини, які важко віднести до ТОПових, вони скоріше носять другорядний характер, але залишати їх поза увагою не варто оскільки країна з якої надійшли новини – Німеччина. Саме вона є однією з ТОПових країн Європи у підтримці України в протистоянні з російською агресією.
Серед них, по-перше, заява кандидата в Канцлери ФРН від ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» Александра Гауланда в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke щодо майбутнього Криму. Будучи заступником голови партії, немолодий політик відкрито підтримує анексію Криму, не вірить у повернення півострова Україні та виступає за зняття санкцій з Російської Федерації. Він та його прихильники сподіваються, що висловлюючи такі ідеї вони матимуть підтримку в політичних колах Росії, що виступлять спонсорами задоволення політичних амбіцій. Такі заяви, припустимо, знайдуть підтримку частини німецького електорату, хоча вони і не йдуть в унісон з офіційною позицією Берліну.
По-друге, не масовий – півтисячний – марш неонацистів у Берліні, який приурочений пам’яті одного з організаторів нацистського терору, партійному заступнику Гітлера Рудольфу Гессу. Гесса за злочини проти людства засудили до довічного ув’язнення і він покінчив життя самогубством. На цьому ж марші засвітився прапор фейкової «ДНР», керівництво якої «веде боротьбу» з примарним фашизмом в Україні.
Перефразовуючи класика, якщо такі новини запалюють – це комусь потрібно. Інтенсивне розповсюдження подібних інформаційних бомб є однією з технологій гібридної війни, яка сьогодні ведеться не лише проти України, а й вийшла за її кордони та шириться Європою. Політичні сили ультраправого спрямування останнім часом активізувалися у Франції, Хорватії, Чехії та інших країнах. Тепер і в Німеччині. Ниточки цих політичних маріонеток ведуть до справжніх ляльководів з Росії.
Вкладаючи значні фінансові ресурси в розкрутку подібного роду політичні проекти, ляльководи переслідують свої власні, далеко не демократичні інтереси. Дестабілізація в країнах Старого світу, має на меті порушити і без того хиткий існуючий баланс. Сьогодні все частіше звучить теза про відродження величі Росії. І нічого поганого в тому, що східний сусід робить потуги піднятися з колін, на яких стоїть не відомо з якого часу, немає. Неприйнятним є те, що піднімається він не за рахунок власного ресурсу, а за допомогою «схиляння до дружби» сусідів та приручення ультраправих політичних сил.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...