середу, 19 липня 2017 р.

Чому Московський патріархат чужий в Україні?!


В Україні назрівали та продовжують назрівати конфлікти, пов’язані з діяльністю УПЦ (МП), і цей випадок не залишився осторонь!!!

Українська православна церква Московського патріархату діє на території України, значить повинна дотримуватися традицій, а що найважливіше — канонів України. Для представників церкви Московського патріархату смерть людини виявилась недостатньо істотним приводом, щоб хоча б відчинити ворота, чи провести дзвонами, або молитвами героя, якого проводжали в останню путь священники всіх конфесій, і тільки в одному храмі були закриті двері. Така практика Московського патріархату зустрічається не вперше.

Для чого тоді Україні потрібна церква, яка не поважає її народ?!

Думку стосовно цього інциденту емоційно висловили учасники АТО і ветерани війни в Афганістані. Люди, які не на словах знають що таке смерть на війні: «Це свинство вищої категорії. Людина, яка загинула за нашу державу, за свій народ, свою батьківщину… і навіть не вийти, не відкрити двері церкви, коли стояли біля неї люди і молились. Батьки тієї загиблої дитини стояли…Українці так не могли вчинити. Це сепаратизм, ненависть до своїх громадян. Ми боролись за цю землю, за Україну, а вони роблять з неї свій осередок «російщини». Мало того, що Московський патріархат ніколи не ходить на Йосафат, чи хресну ходу, вони ніколи не мають бажання співпрацювати з громадою. Я навіть не знаю звідки ті люди набираються в тій церкві. Їх підтримує Москва, тому що так як ті «прихожани» кожен раз проклинають Україну, владу і все на світі, то люди одної з нами нації не можуть так сказати. Україна – це ж наша Батьківщина, земля, де ми живем – а не ті, хто тут править. Люди за цю землю гинуть, а вони її ненавидять».

Московський патріархат завжди був у політиці. Росія повинна піти із нашої землі не тільки зі своїми гарматами, танками й збройними формуваннями, а також зі своїми хрестами, іконами і політичною та релігійною пропагандою – це все складова окупації і агресивного вторгнення в Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...