понеділок, 31 липня 2017 р.

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою

Про це заявила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України й Торговий представник України Наталія Микольська.

Нещодавно Україна та Канада підписали угоду про вільну торгівлю між державами, яка набуде чинності 1 серпня цього року. Вона передбачатиме скасування 98% тарифів на українські товари, щоекспортуватимуться до Канади, та 72% тарифів на канадські товари.


Така угода створить хороші перспективи для сектору інформаційних технологій, роль якого зростає з кожним роком і який cтав ключовою ланкою нової експортної стратегії України.

Лише у 2016 році експорт програмного забезпечення та ІТ-послуг становив близько 3 млрд дол. Крім того, вУкраїні більше 100 000 дипломованих спеціалістів у сфері ІТ-технологій, а до 2020 року, очікується, що їх кількість зросте до 200 000. Більше сотні світових гравців розмістили свої R&D-потужності (дослідницько-розробницькі) на території України, а 12 українських компаній входять до топ-100 аутсорсингових компаній світу.

Говорячи про співпрацю між обома державами у сфері ІТ-технологій, варто згадати, що перша українська ІТ-місія до Канади відбулася у травні 2017 року в рамках «Branham300 Launch Event»:
Branham Group – провідна канадська консультаційна компанія в секторі інформаційних технологій. Щороку вона випускає Branham300 – перелік найдохідніших канадських приватних ІТ-компаній. Щорічний запуск Branham300 – це комунікаційна платформа, де CEО канадських компаній, зацікавлених у секторі ІКТ, можуть познайомитися з перспективними надавачами ІТ-сервісів.

Значну роль у формуванні таких взаємовідносин між державами відіграв Офіс із просування експорту у взаємодії з Канадсько-українською торговою палатою в рамках Канадсько-українського проекту з підтримки торгівлі та інвестицій. Ними визначено ІТ-сектор як пріоритетний для українсько-канадських бізнес-стосунків. Адже збільшення експорту продукції українських технологічних компаній допоможе реалізувати основні цілі проекту, що полягають у зниженні рівня бідності та забезпеченні стійкого економічного зростання в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...