четвер, 7 липня 2016 р.

Екологічні проблеми

Атмосферне повітря — один з основних життєво важливих елементів навколишнього природного середовища, який є необхідною фізичною і біологічною умовою існування людини та джерелом життя на Землі. Від його якості залежить здоров'я людини. Атмосферне повітря також має важливе економічне значення. Воно використовується як сировина для хімічної промисловості, енергетичний ресурс, середовище зв'язку і руху літальних апаратів, для скидання відходів виробництва тощо.

За відсотковий складом атмосферне повітря це: азот — 78,08%,  кисень — 20,96 % та інертні гази — 0,94 % об'єму, у тому числі аргон — близько 0,9 % об'єму. Кількість цих газів у повітрі не змінюється, тому їх називають постійними складовими частинами повітря.
Водночас на стан та склад атмосферного повітря впливають два головні фактори: внесення в атмосферу забруднюючих речовин через різноманітні джерела і шкідливий фізичний вплив на нього. До останнього належать випромінювання, звукові коливання, шум тощо. Ці та інші фактори порушують оптимальний стан повітря, що негативно впливає на здоров'я людей, на стан і розвиток тварин і рослин.
Влада опікується екологічними проблемами, пов'язаними із видобутком бурштину та ситуацією зі сміттєзвалищами у Львівській області.
Шукачів місячного каменю – бурштину, сотні, а масштаби незаконного видобування набувають усе більших розмахів. Тому влада робить все щоб припинити варварський видобуток бурштину, адже внаслідок неконтрольованого його видобутку  стрімко знищуються лісові насадження та надра, для відновлення яких знадобляться десятиліття. «Там є такі землі, де вже взагалі не можна проводити жодного видобутку, навіть легального, а не те що нелегального, оскільки популяція і біорізноманіття в таких лісах з’явиться тепер не раніше, ніж за сто років». Представники місцевих органів влади наголошують на необхідності комплексної роботи  всієї правоохоронної системи, органів місцевої влади щодо запобігання і протидії злочинності, яка виникла в результаті цієї незаконної діяльності.
Також ситуацію на території сміттєзвалища  у Львівській області, держать під контролем підрозділами ГУ ДСНС України вони перебувають у черговому режимі, проводиться спостереження за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища (у разі виникнення потреби – проливка місць виходу диму з тіла сміттєзвалища) .

Давайте збережемо нашу природу! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...