четвер, 18 лютого 2021 р.

ІЛЬМЕНІТОВІ СХЕМИ: ПРЯМИЙ РЕЙС LAODICEA З БОЛГАРІЇ В ОКУПОВАНИЙ СЕВАСТОПОЛЬ

 


LAODICEA завантажила в Варні ільменіт, який в болгарський порт прибув з українського порту Чорноморськ на судні ANNABELLA. З Варни санкційне сирійське судно LAODICEA зробило прямий рейс в окупований Севастополь, доставив до причалу стівідорної компанії “Авліта” партію ільменітової сировини для Кримського Титану.

31.01.2021 LAODICEA (IMO: 9274343, MMSI: 468393000, Call Sign: YKRM, Flag: Syria [SY]) помітили та зафіксували в Севастополі, вранці вона з’явилась біля узбережжя й зайшла в Севастопольську бухту приблизно о 10:35 за київським часом.

LAODICEA біля Севастополя 31.01.2021

Для порівняння тут і дані використано фотографії зі сторінки судна LAODICEA на порталі МарінТрафік.

LAODICEA перед заходом в Севастопольську бухту 31.01.2021

LAODICEA

 

в Севастопольській бухті 31.01.2021

Судно було пришвартовано до причалу стівідорної компанії “Авліта” (в російських реєстрах значиться як “Авал”). Ільменіт, доставлений LAODICEA, з Севастополя буде перевезено в Армянськ на підприємство “Кримський Титан”, яке незаконно працює в окупованому Криму.

АІС санкційного сирійського судна було вимкнено 30.01.2021 біля болгарського узбережжя.

LAODICEA прийшла в закритий кримський порт Севастополь з болгарського порту Варна, де завантажувала ільменіт 28-29 січня 2021.

В Варну ільменіт було доставлено з Чорноморська судном ANNABELLA (IMO: 8919788), яке завантажилось в українському порту 01-06.01.2021 і розвантажилось в Болгарії 07-09.01.2021.

В Варну LAODICEA прийшла з Сирії, після доставки в Тартус пшениці, вивезеної з окупованої Феодосії.

Слід зазначити, що це вже другий поспіль прямий рейс сирійського порушника з Болгарії в окупований Крим. Минулого разу LAODICEA з вантажом з єгипетської Александрії прийшла в інший болгарський порт – Бургас. Після розвантаження LAODICEA в баласті вийшла з порту Бургас, вимкнула АІС і попрямувала в окупований Крим, щоб забрати пшеницю в закритому порту Феодосія.

Судно LAODICEA разом з судновласником, державною сирійською компанією, знаходяться в санкційному списку США.

Отже, можна зробити висновок, що порти Болгарії включено в схеми порушників для зручності відвідування закритих портів в окупованому Криму.

Використання болгарського порту Варна для перевантаження ільменіту з метою доставки його в окупований Крим вже є сталою практикою порушників, про яку йдеться в матеріалах розслідувальської групи SeaKrime:

SOURIA: зафіксовано постачання ільменіту для Кримського Титану через закритий порт Севастополь

SOURIA: постачання ільменіту для Кримського Титану через порт Севастополь

Також в інший болгарський порт Бургас судном LAODICEA було доставлено попутний вантаж на шляху до окупованого Криму, що дає змогу зробити зерновий кримський рейс економічно вигіднішим.

Допуск порушників в чорноморські порти Болгарії сприяє їх основній протиправній діяльності – вивезення вантажів з окупованого Криму, а значить порушення Державного кордону та суверенітету України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...