вівторок, 27 серпня 2019 р.

Як стара влада прагне «допомогти» новій?

Представники старої корумпованої еліти продовжують устромляти палиці в колеса, перешкоджаючи ефективній діяльності нової влади.

Так, спікер А.Парубій та Перший заступник Керівника Апарату ВР України–керуючий справами П.Боднар напередодні виборів Президента України дали команди підпорядкованим підрозділам терміново вжити заходів щодо запровадження у систему голосування «Рада 3» так званої сенсорної кнопки. Для реалізації даного проекту залучили фахівці ТОВ «Крапер» (керівник - Крайнік Олексій Ілліч), з яким стара влада співпрацювала в питаннях інформаційних технологій з 2016 року.
Глава партії «Слуга народу» Дмитро Разумков прекрасно розуміє всі ті негативні наслідки, які має програмно-технічний комплекс «Рада-3», на базі якого планується запуск сенсорної кнопки, та вкотре підкреслив, що його політична сила робить все, щоб виключити «кнопкодавство» у Верховній Раді.
Натомість А.Парубій, знаючи про всі вади та відсутність достатньої кількості часу для реалізації «диво-проекту», здійснює тиск на першого заступника керівника Апарату ВР України В.Слишинського та інших відповідальних осіб Управління комп’ютеризованих систем, які функціонально відповідають за вказаний напрямок роботи, чим фактично примушують їх до вчинення  службового злочину.
Нагадаю, що повноваження з організації здійснення заходів, спрямованих на забезпечення безперебійного використання електронної системи підрахунку голосів картками, технічне обслуговування та модернізацію цієї системи покладені на керівника Апарату ВР України, що дозволяє напряму керувати процесом впровадження системи сенсорної кнопки.
Отже, 12 серпня 2019 відбулася нарада Апарату ВР України, на якій було прийнято рішення створити робочу групу з питань впровадження електронної реєстрації та голосувань за допомогою системи «Рада-3» виключно з використанням сенсорної кнопки.
20 серпня 2019 року Першим заступником Керівника Апарату ВР України-керуючим справами П.Боднаром було підписано розпорядження № 146 «Про деякі заходи щодо забезпечення впровадження електронної реєстрації та голосувань за допомогою системи «РАДА-3» з використанням сенсорної клавіші, яким затверджено наступний склад робочої групи: Боднар Петро Олегович – Перший заступник Керівника Апарату ВР України-керуючий справами; Сидоренко Олексій Олексійович – Керівник Управління компьютеризованих систем Апарату ВР України; Нижник Аркадій Іванович – перший заступник Керівника Головного юридичного управління Апарату ВР України; Чепурний В’ячеслав Олександрович – заступник керівника Управління комп’ютеризованих систем Апарату ВР України; Крайник Олексій Ілліч – директор ТОВ «Крапер»; Ястреб Людмила Іванівна – в.о. головного лікаря Центру превентивної медицини Державного управління справами (за згодою).
Таким чином, за основу для впровадження електронної реєстрації та голосувань взято модернізований програмно-технічний комплекс «Рада-3», який відповідно до висновку Акту комісії з питань приймання модернізованого програмно-технічного комплексу – системи «Рада-3» від 2008 року відповідає вимогам безпечності, надійності та функціональності програмного забезпечення супроводу пленарних засідань ВР України.
ПРОТЕ, зазначене фактично суперечить висновку розробника системи Інституту проблем математичних машин і систем НАН України Генерального конструктора системи Рада - Академіка НАНУ, професора Морозова А.О., який відмовився від укладення Договору на технічне обслуговування та ремонт технічних засобів системи, оскільки «строк експлуатації електронних компонентів таких систем не повинен перевищувати 10 років, чим обумовлено термін експлуатації системи «РАДА-3» в 10 років, який закінчився у серпні 2012 року».
І навіть незважаючи на тиск з боку керівництва ВР України, члени робочої групи відмовляються працювати над впровадженням сенсорної кнопки в системі «Рада-3».
Підкреслю, що під час розгляду законопроекту та технічних висновків експертів, члени Регламентного комітету визнали невідповідність заявлених та реальних можливостей програмно-технічного комплексу «Рада-3», який не дозволяє забезпечити персональне голосування і не захищений від стороннього втручання. У зв’язку з цим, було рекомендовано розробити нову систему (умовно «Рада 4») та внести відповідні зміни до Регламенту ВР України для її запуску.
Тож скільки Парубій та йому подібні заробили та прагнули заробити на цьому проекті, тендерах тощо стане відомо згодом. Наразі основним питанням є впровадження дійсно ефективної системи для діяльності нових парламентарів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...