вівторок, 13 серпня 2019 р.

Російські кібервійська атакували український телеканал

3 серпня 2019 року відбулася кібератака на ефірний сервер української телерадіокомпанії «Чорноморка». 
Атака була проведене не випадково, оскільки «Чорноморка» висвітлює теми російсько-української війни і вибудовує мости через створену російською пропагандою ментальну прірву між громадянами України – жителями Криму, Донбасу і вільної частини країни, немає сумнівів, що саме країна-агресор здійснила свою чергову хакерську атаку в інформаційній площині.
Нагадаємо, Чорноморська телерадіокомпанія працювала в Автономній Республіці Крим. Після окупації півострова Росією припинила свою трансляцію 3 березня 2014 року і переїхала до Києва. З 9 листопада 2014 року канал відновив мовлення зі супутника Астра 4а. Наразі ТРК повністю перейшла на власне мовлення.

Співробітники Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ)СБУ встановили, що кібератака була спрямована на блокування та виведення з ладу всіх ключових елементів управління ефіром, резервних копій та запасних інструментів. Зловмисники через шкідливе програмне забезпечення отримали контроль над серверним обладнанням телерадіокомпанії та вивели систему з ладу.
СБУ локалізувала кібератаку та блокувала її негативний вплив на ефірний сервер телерадіокомпанії. 
Наразі роботу ТРК повністю відновлено, а її команда спільно з фахівцями ДКІБ СБУ розробляють більш надійну систему захисту серверного обладнання від стороннього незаконного втручання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...