середу, 7 серпня 2019 р.

СБУ викрила конвертаційний центр з оборотом 100 мільйонів гривень

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили бухгалтерські документи, банківську документацію і комп'ютерну техніку

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили та припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом у понад 100 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ. 
Оперативники спецслужби встановили, що група місцевих жителів, які діяли в Одеській області і в столичному регіоні, надавала підприємствам реального сектору економіки "послуги" з мінімізації податкового навантаження та переведення безготівкових коштів у готівку.
"Відмивання" грошей здійснювалося через низку підприємств з ознаками фіктивності. Зловмисники використовували реквізити підставних фірм для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій. Після надходження на рахунки підконтрольних структур грошей за нібито надані товари і послуги, їх незаконно переводили в готівку і повертали замовникам".
Крім того, було встановлено, що в період 2018-2019 років через конвертаційний центр пройшло більше 100 млн. гривень.
"Під час санкціонованих слідчих дій в учасників "конвертації" правоохоронці вилучили бухгалтерські документи та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність групи, банківську документацію, електронні носії інформації та комп'ютерну техніку", - йдеться в повідомленні.
В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 209 Кримінального Кодексу України тривають слідчі дії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...