суботу, 11 травня 2019 р.

“Хижацька інвестиція” для монополізування газового ринку ЄС

Українська нафтогазова компанія “Нафтогаз” подала скаргу до Єврокомісії на німецько-російський трубопровідний проект Nord Stream 2.
Немає економічного обґрунтування для будівництва газопроводу, тому “їхня мета може бути лише антиконкурентною”, – заявив “Нафтогаз” на зустрічі у Брюсселі. Російський газовий гігант «Газпром», який керує проектом, прагне домінувати на європейському газовому ринку.
«Північний потік 2» – це транспортування газу з Росії до Німеччини, що є особливо спірним у Східній Європі. За даними компанії, виконані будівельні роботи майже наполовину завершені: закладено понад 1100 кілометрів труб для газогону, який пролягатиме понад 1230 кілометрів через Балтійське море.
“Хижацька інвестиція”
“Нафтогаз” описав трубопровід як “хижацьку інвестицію”, спрямовану, наприклад, на запобігання збільшення імпорту зрідженого газу в ЄС. На днях міністр енергетики США Рік Перрі проводив кампанію в Брюсселі, щоб купити більше скрапленого нафтового газу в США: США є більш надійним партнером в енергопостачанні, ніж Росія.
“Північний потік 2” також має на меті обійти українську газотранспортну мережу, заявив “Нафтогаз”. «Підприємство “Газпром” є геополітичним і геоекономічним інструментом Російської Федерації», щоб зробити Європу залежною від енергетичної політики і завдати шкоди Україні, – попередила компанія.
Комісія ЄС підтвердила отримання скарги від українців. Тепер вона розслідує це питання “якомога швидше” і, якщо необхідно, ініціює необхідні процедури, заявила прес-секретар влади Брюсселя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...