четвер, 23 травня 2019 р.

НЕвже буде й третій трубопровід

«Газпром» не добудувавши Nord Stream 2 завів розмову про будівництво третього трубопроводу
Не зважаючи на те, що трубопровід через Балтійське море «Північний потік 2» може бути готовий пізніше обумовленого строку, російська газопостачальна компанія “Газпром” розробила проект “Північного потіку 3”.
Після повідомлення про те, що новий газопровід «Nord Stream 2» через Балтійське море з Росії до Німеччини може бути не готовий до кінця року, трубопровідний консорціум у Москві знову масово проголосував за сприяння будівництву газопроводу.
Член правління державної російської газової компанії «Газпром», головний акціонер проекту «Північний потік» Дмитро Хандога, заявив на прес-конференції в Москві, що трубопровід є необхідним для європейського газопостачання. Це є наслідком очікуваного збільшення попиту на газ внаслідок майбутнього поступового вилучення вугілля та ядерної енергії.
Хандога також наголосив на екологічний аспект проекту. Новий трубопровід скоротить транспортування російського газу майже на 2 тисячі кілометрів – що означає лише щорічну економію – близько дев’яти мільйонів тонн на рік. Про це повідомив прес-секретар «Nord Stream» Єнс Д. Мюллер, додавши, що зменшити кількість парникових газів можна лише якщо використовувати не вугілля, а газ, який буде перетворено на електроенергію. Проте ніхто не згадав, що такий перехід на російський газ спричинить повну залежність Європи від Росії.
Для «Газпрому», звичайно, ситуація не така вже й зручна, як здається на перший погляд: наприкінці року закінчаться російсько-українські контракти на транзит газу через існуючий трубопровід. Ведуться переговори щодо нового контракту, але якщо до кінця року не буде досягнуто згоди, то з 1 січня 2020 року російський газ більше не буде проходити через Україну до Західної Європи.
Якщо ця ситуація триватиме довше і новий газопровід Nord Stream 2 фактично почне функціонувати набагато пізніше, він може також негативно вплинути на доходи Газпрому і на репутацію російського імпорту нафти і газу, який раніше вважався в Європі надійним.
Ніякого схвалення з боку Данії
Затримки у будівництві трубопроводу «Північний потік 2» пов’язані з тим, що Данія, через територіальні води якої трубопровід буде пролягати, ще не надала дозвіл на будівництво, оскільки Данія тепер на боці з тими, хто замість другого російського трубопроводу надають перевагу збільшенню імпорту ЗПГ з Північної Америки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...