вівторок, 16 квітня 2019 р.

СБУ на Донеччині припинила діяльність антиукраїнського Інтернет-агітатора (відео)

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил викрили у Донецькій області антиукраїнського Інтернет-агітатора, яка була черговим елементом мережі, створеної російськими спецслужбами для впливу на український інформаційний простір. Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя на персональних сторінках заборонених соціальних мереж розміщувала матеріали із закликами до змін конституційного устрою та кордонів України, популяризувала терористичні організації «Д/ЛНР».
Тільки за 2019 рік агітатор у різних групах соцмереж розповсюдила понад шістдесят тисяч повідомлень, закликаючи до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес Президента України. Зловмисниця також створила координаційну мережу для деструктивної інформаційної війни в мережі Інтернет. Правоохоронці задокументували, що діяльність пропагандистки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України. Частину матеріалів для розповсюдження в Інтернет-мережі агітатор отримувала від представників так званого «міністерства інформації ДНР».   У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України прихильниці «руського миру» повідомлено про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...