вівторок, 26 березня 2019 р.

ЧЕРГОВИЙ ФЕЙК "БАРОНЕСИ БРЕХНІ": ШТАБ ПОРОШЕНКА ВИМАГАЄ ВИБАЧЕНЬ ВІД ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО

Лідер "Батьківщини", кандидат у президенти Юлія Тимошенко свідомо поширила фейкову інформацію про нібито відкриття кіпрським судом та низкою європейських антикорупційних органів кримінальних проваджень проти чинного президента України Петра Порошенка.

Про це йдеться заяві виборчого штабу кандидата у президенти Петра Порошенка.
"Юлія Тимошенко вкотре переконливо захистила титул "баронеси брехні", яким її не так давно і цілком заслужено охрестила німецька газета Handelsblatt. І так само підтвердила своє лідерство у рейтингу неправдивих заяв українських політиків за версією Vox Ukraine. Така вже в неї натура - фантазувати, що дихати", - йдеться у повідомленні штабу.
Так, черговий фейк від Тимошенко - поширення нею дезінформації про нібито початок проти Петра Порошенка кримінальних проваджень кіпрським судом та низкою європейських антикорупційних органів.
"Брехливість тверджень Тимошенко щойно підтвердило Європейське бюро з питань протидії зловживанням та шахрайству (OLAF). На запит українських ЗМІ воно заявило, що не відкривало ніяких розслідувань щодо Президента України.
Відтак, додамо вже від себе, що радше сама заява Тимошенко містить ознаки політичного шахрайства, і Юлія Володимирівна мала б вибачитися за свідоме тиражування неправди", - зазначили у штабі Порошенка.
Там тмакож підкреслили, що ще одним джерелом поширення фейку став інтернет-ресурс, редагований та модерований відомим чорним піарником, який свою далеку від журналістики брудну справу прикриває репортерським статусом на каналі "1+1".
"Така синхронізація зусиль ще раз доводить, що Володимир Зеленський - далеко не єдиний кандидат, фігурою якого Ігорь Коломойський "ходить" на цих виборах. Так само він поставив і на Юлію Тимошенко", - йдеться у заяві.
Передвиборчий штаб Петра Порошенка закликає ЗМІ в останній тиждень перед виборами особливо ретельно перевіряти інформацію на предмет фейковості і недостовірності.
"Принагідно висловлюємо глибоке співчуття журналістам "1+1" у зв'язку із великими репутаційними втратами через те, що власник перетворив канал на антиекологічну фабрику із виробництва фейків, бруду і брехні проти тих, кого він вважає своїм політичним опонентом; кому він банально мститься за те, що два роки тому держава шляхом націоналізації банку врятувала вклади десятків мільйонів клієнтів, які були поставлені під загрозу корупційними оборудками його ПРИВАТних власників", - додали у штабі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...