суботу, 23 лютого 2019 р.

Прем’єр міністр Угорщини пропонує повний захист і необмежену імміграцію росіянам

Міжнародний інвестиційний банк, за умовами угоди з урядом Угорщини переносить свою штаб-квартиру з Москви у Будапешт, має право запрошувати в країну будь-яку людину.

У країні, де уряд витрачає десятки мільярдів на боротьбу с нелегальною міграцією, фінансова установа іноземної країни буде звільнена від усіх податків і зборів, а майно і активи отримують імунітет від конфіскації, арешту та експропріації.
Угорська влада також не має права зайти на територію банку без його дозволу, і навіть якщо такий дозвіл буде дано, банк має право встановлювати умови перебування на території.
Також МІБ має право попросити в уряду Угорщини забезпечити себе електрикою, водою, газом, стаціонарного та мобільного телефонного зв'язком, Інтернетом, а також надати інші комунальні послуги. Поштові відправлення банку володіють таким самим імунітетом, що і дипломатична пошта.
Депутат парламенту Угорщини Зіта Гурман заявила, що Міжнародний інвестиційний банк є "троянським конем Путіна". Немає ніяких гарантій, зазначила депутат, що таким чином в Угорщині не опиняться люди, які представляють загрозу для національної безпеки".
За її словами, за величиною активів МІБ може зайняти 17-е місце в національному банківському секторі, проте жодна інша фінансова організація в країні не володіє подібними привілеями.
Міжнародний інвестиційний банк зі штаб-квартирою в Москві був заснований ще в 1970 році в рамках Ради економічної допомоги, він виділяв кредити на зміцнення економічного співробітництва країн РЕВ. Зараз найбільшим акціонером банку є Росія (її частка в капіталі за станом на кінець 2018 року - 46%, Болгарії та Угорщини належать по 12%).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...