четвер, 26 липня 2018 р.

СБУ ідентифікувала 206 найманців російської "групи Вагнера", які воювали у Сирії

СБУ встановила та ідентифікувала особи 206 найманців російської Приватної військової компанії "Вагнера", які брали участь у воєнних діях в Сирії в лютому цього року.
Про це повідомив у четвер на брифінгу в Києві керівник апарату СБУ Ігор Гуськов, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Російська влада свідомо вводить в оману не лише світове, а й російське суспільство стосовно ПВК "Вагнера" та жертв серед них. СБУ встановила та ідентифікувала особи 206 найманців Приватної військової компанії "Вагнера", які безпосередньо брали участь у так званому наступі в Сирії в лютому місяці", - сказав він.
За даними СБУ, під час цього наступу загинули щонайменше 80 найманців і понад 100 було поранено.
Гуськов повідомив, що СБУ на своєму сайті оприлюднить першу частину наявної інформації, а саме дані про 40 загиблих і 30 поранених у Сирії найманців ПВК "Варнера".
Він також поінформував, що на сайті СБУ буде оприлюднено досьє на іноземних громадян, які брали участь у сирійській війні, зокрема щодо 11 громадян Білорусі, 4 - Молдови, по одному - з Казахстану та Вірменії та двоє громадян Сирії, які мають подвійне громадянство, зокрема і російське.
7 лютого біля сирійського міста Дейр-ез-Зор відбувся бій між помірною опозицією Сирії, яку підтримують США, а також силами Асада, підтримуваними РФ, які хотіли захопити нафтоносний район. Пізніше з'явилася інформація про сотні жертв з боку сил режиму, які представляла головним чином так звана російська ПВК "Вагнера". Зокрема, було підтверджено, що поранених і загиблих терміново перевезли спецрейсами в Москву і Санкт-Петербург.
Водночас офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що внаслідок американського авіаудару в Сирії у лютому могли загинути лише п'ять росіян.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...