четвер, 28 червня 2018 р.

Що за законопроект 6688?

Нагадаю, 21 червня депутати Верховної Ради 238 голосами підтримали розгляд законопроекту № 6688 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері”, який дозволить тимчасово блокувати сайти прокурорам, слідчим і РНБО без рішення суду. 
   Дійсно! Кожна держава має дбати про свою інформаційну безпеку, однозначно  ґрунтучись на засадах правової демократичної держави і впроваджуючи відповідні національні доктрини, стратегії, концепції та програми. 
   Проте як завжди є особи, які критикують будь-які кроки та ініціативи! 
   25 червня з цього приводу відбулася прес-конференція з представниками Інтернет-спільноти України, організаторами якої була Інтернет Асоціація України. 
   Серед учасників був й Іван Пєтухов, який є головою Комітету ІнАУ з питань ІКТ в освіті, відзначивши, що саме цим проектом закону пропонується розширити таке поняття, як “технологічний тероризм”.
   Смішно! Адже всі знають Пєтухова, як відомого “рєшалу” ІТ сфери, ще часів Януковича і Пшонки, який прагне залишити український ІТ бізнес в тіні та дати можливість іноземним шахраям розміщувати в Україні сервера з забороненим контентом. Ці питання він ще вирішував за часів правління екс-президента Януковича В.Ф., коли очолювана Пєтуховим І.М. компанія була Інтернет провайдером резиденції екс-президента у Межигір’ї та отримувала тендера на поставку послуг доступу до мережі Інтернет для більшості державних органів (ГПУ, СБУ, МВС, окремі установи органів влади України), при цьому ціни на послуги компанії були безпідставно завищенні порівняно з іншими операторами.
   Слід зазначити що такий стан справ свідчив про велику довіру власника золотого унітазу до І.Пєтухова, оскільки “хто надає трафік той його і контролює”.
  І тепер ця особа всіляко прагне звести нанівець спроби удосконалити законодавство в інформаційній сфері! Або прагне будь-якою ціною взяти все під контроль! Диво та й годі! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...