середу, 23 травня 2018 р.

ЗА ВТІКАЧЕМ ОНИЩЕНКОМ СТОЯТЬ СПЕЦСЛУЖБИ РФ – АМЕРИКАНСЬКІ ЗМІ

Американські ЗМІ вважають, що нардеп Олександр Онищенко для Росії не звичайна людина. Зв'язки у ФСБ РФ він має ще з часів служби у військах СРСР, де він був завербований і познайомився з Володимиром Путіним. Саме ці зв'язки забезпечили йому російський паспорт. 
Так, американське видання Times Square Chronicles оприлюднило матеріал за назвою "Pro-Russia Oligarch Onyshchenko Could Help Destabilize Ukraine", в якому журналіст Вінсент Стіл проаналізував минуле нардепа-втікача Онищенка. 
"Росія намагається підривати стабільність в Україні, використовуючи підроблені плівки і просуваючи нового кандидата у президенти. На майбутніх президентських виборах в Україні Кремль знову вирішив розіграти "кримінальну карту" − як і у випадку з Януковичем − виставивши проти президента Порошенко колишнього члена Партії регіонів і кримінального авторитета зі зв'язками в ФСБ − Олександра Онищенка", − зазначається в матеріалі.
Як відомо, утікач Онищенко, що переховується від українського правосуддя в Іспанії, заявив німецькому виданню Die Welt про наміри балотуватися у президенти України на виборах-2019. Днями він підтвердив свої плани стати президентом України ще й російським ЗМІ. 
Крім того, американські медіа повідомляють: Онищенко не просто український олігарх, а людина з кримінального світу із гангстерським минулим, через що йому довелося повністю змінити ім'я з Олександр Раджабовіч Кадиров на Олександр Романович Онищенко. У 1990-ті він був кримінальним авторитетом, відсидів у СІЗО й отримував умовні терміни, згадують в кримінальній поліції України.
Не рідкість й візити Онщенка до країни-агресора за відсутності там офіційного бізнесу й роздмухування його заяв на державному російському телебаченні. Це лише наголошує почерк Кремля та наміри дискредитувати українську владу. Так, остання гучна деталь у "справі Онищенка" − оприлюднення "плівок й шантажування ними української влади, яка постала після Революції Гідності. Компромат на нинішню владу Онищенку допомагають збирати в Росії.
Нагадаємо, народний депутат України Олександр Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Крім того, в СБУ заявили про досудове слідство щодо Онищенка за ознаками державної зради. У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...