вівторок, 20 лютого 2018 р.

З моменту отримання незалежності України Донбас завжди був об’єктом підвищеної зацікавленості

З моменту отримання незалежності України Донбас завжди був об’єктом підвищеної зацікавленості. І зрозуміло чому!!! Донбас – це основне джерело енергоресурсів, а отже надприбутків. І не зважаючи на початок бойових дій на сході України і падіння «Партії Регіонів», окремі її послідовники всіма силами намагаються залишитися при владі, не нехтуючи при цьому «брудними прийомами». Як говорить відоме прислів’я: «Гроші не пахнуть!!!!».

Отже, 15.02.2018 року на ДП «Селидіввугілля» відбулась масштабна акція протесту. Питання старе, як світ - систематичні заборгованості із виплати заробітної плати. Людей зрозуміти можна. Для більшості сімей регіону шахти є єдиним джерелом доходу, а за умов сталої тенденції із заборгованості по виплаті заробітної плати, рано чи пізно у магазинах перестають відпускати у борг, відключають електроенергію і, як наслідок виникає соціальний конфлікт.
Проте, цього разу конфлікт набув певних масштабів, і якщо детально розібратись, не без допомоги «добрих людей».
Так що ж сталось на Державному підприємстві «Селидіввугілля» і кому це вигідно?
Хронологія подій така: 14.02.2018 року співробітники підприємства виходять на акцію протесту з вимогою погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Серед співробітників є і радикально налаштовані, як наслідок відбувається блокування проїзної частини в районі ЦМЛ м. Селидове. У подальшому протестувальники переміщуються до управління ДП «Селидіввугілля». Встановлюється намет, частково блокується робота управління. Конфлікт набуває розголосу.
Вже станом на вечір 14.02.2018 року Міністерством вугільної промисловості частково перераховано на рахунок ДП «Селидіввугілля» грошові кошти на виплату заробітної плати за грудень 2017 року, надано гарантії щодо її повного погашення 16.02.2018 року, заборгованість за січень 2018 року погашена на 1/3. Гадалось би що конфлікт вичерпаний. Та не так сталося як гадалося!
З цього моменту починаються найцікавіші події. Робота всього державного підприємства повністю блокована. У натовпі мітингувальників перебувають радикально налаштовані молоді люди спортивної статури, які не мають жодного відношення до шахт. Думки протестувальників розходяться. Одні висувають вимоги щодо повного погашення заборгованості із виплати заробітної плати за січень 2018 року і підвищення тарифів на видобуток вугілля, інші готові продовжити роботу.
До управління ДП «Селидіввугілля» на перемовини з генеральним директором направляється переговорна група з представниками місцевих профспілок. Позиція генерального директора ДП «Селидіввугілля» чітка – страйк проводиться без попереднього узгодження, а отже він незаконний.
Профспілки розуміючи цей факт намагаються перевести страйк у законне русло шляхом подання відповідної заявки та шляхом перемовин намагаються повернути шахтарів до роботи, проте безрезультатно (група все тих же молодиків спортивної статури погрожуючи фізичною розправою працівникам підприємства не пропускають автобуси на шахти.
При цьому, позиція місцевої поліції полягає у невтручанні у ситуацію, нібито через недостатність людських ресурсів для забезпечення правопорядку. Ситуація заходить у глухий кут.
І от, на фоні загального безладу з’являється «Мессія усія Донецького регіону», а саме народний депутат від «Опозиційного блоку» - Сергій Сажко разом з вірним другом Ігорем Сьомкіним і з висоти високої трибуни заявляє, що у всіх бідах винна діюча влада і він особисто поїде до м. Київ вирішувати болюче питання із виплати заробітної плати.
При цьому всупереч всім канонам української політики вказані діячі об'єднали в цій політичній акції свої зусилля з ВО “Батьківщина” та їх заполітизованими посіпаками з НПГУ на чолі з Мішею Волинцем та усією “чесною” компанією окрім горлопанства та популізму нічим себе не проявили та не надали шахтарям жодної реальної допомоги, а фактично з'явились в кульмінаційний момент на підготованому благодатному підгрунті.
От тільки одночасно постає питання: кому вигідна дана ситуація і хто зможе заробити дорогоцінні бали за її вирішення?
На мій погляд, ясно тільки одне, стара гвардія від «Партії регіонів», об'єднавшись з БЮТ, за старою звичкою продовжує використовувати «тітушок» для дестабілізації ситуації, щоб у подальшому вирішити спірні питання, які самі ж і створили, аби заробити чергові бонуси у очах своїх виборців та продовжити термін доступу до «брудних» грошей.
Внаслідок цього знову постраждають прості робітники, які недоотримають заробітну плату за час простою шахт.
Сподіваюсь потенційні виборці зроблять правильні висновки із ситуації, що склалась, і не дадуть шансів «добрим людям» на наступних виборах!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...