пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

Глава СБУ: Біометричний контроль на кордоні з РФ ускладнить роботу російських спецслужб

Запровадження біометричного контролю на держкордоні з РФ сприятиме зміцненню національної безпеки України, ускладнить роботу російських спецслужб, хоч і викличе деякі складнощі під час перетину кордону, вважає глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Я переконаний, що запровадження біометричних паспортів для перетину кордону з Російською Федерацією сприятиме зміцненню національної безпеки України. Це значно ускладнить роботу насамперед російських спецслужб", - сказав В.Грицак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
За його словами, система біометричного контролю дасть змогу прискорити процес ідентифікації людей, які причетні до різних видів злочинів.
Відповідаючи на запитання про те, чи може дзеркальна відповідь з боку РФ на такі дії бути ще жорсткішою і чи не постраждають від цього самі українці, глава СБУ сказав: "Я переконаний, що Росія вживатиме заходів у відповідь, але що це буде - побачимо. Залишилося чекати зовсім недовго. Звичайно, хтось від запровадження біометричного контролю матиме додаткові труднощі під час перетину кордону з Росією. Але тим людям, які не порушують закону, боятися нічого".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...