понеділок, 18 вересня 2017 р.

МЗС Республіки Польща схвально прийняло започатковані Україною реформи в системі освіти

Під час зустрічі заступників міністрів закордонних справ України та Польщі у Варшаві польська дипломатія радо привітала українську сторону із ухваленням освітньої реформи. Крім того, Польща підтримала ідею розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.




У вівторок, 12 вересня, віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький зустрівся із своїм колегою Сергієм Кислицею. Основною темою для розмови було розміщення миротворчих сил ООН на Донбасі.

На зустрічі Ціхоцький наголосив, що "Польща вже давно бере участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на сході України та підтримує ідею розміщення міжнародних миротворчих сил ООН в районах, що стали жертвами російської агресії та окупації".

За словами заступника міністра, Польща готова активно брати участь в процесі переговорів щодо нормалізації ситуації на Донбасі, оскільки, будучи непостійним членом Ради Безпеки ООН з 1 січня 2018 р. Польща усвідомлює свою відповідальність за "процес підготовки формату можливої місії в Україні".
Також Ціхоцький додав, що “Україна як стратегічний партнер Польщі може розраховувати на нашу участь в процесі відновлення поваги до міжнародного порядку".

В контексті двостороннього співробітництва дипломати обговорили в тому числі і прийнятий українським парламентом новий закон “Про освіту”. На відміну від Угорщина та Румунії, Польща схвально оцінила освітні реформи України та виразила готовність до проведення консультацій на цю тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...