неділю, 27 серпня 2017 р.

Олексій Гарань: Саакашвілі відштовхнув від себе більшість українських політиків

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі відштовхнув від себе більшість українських молодих політиків, бо не хотів поступитись місцем керівника у своєму русі.

Про таке в ефірі телеканалу ZIK  заявив Олексій Гарань, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи»: «Відштовхнуся від його репліки, де він сказав, що хотів би підтримати команду молодих політиків. Насправді я думаю, що він якраз відштовхнув від себе більшість молодих політиків, які хотіли об’єднатися і щоб там був Саакашвілі. Коли почав створюватися цей рух до нього пройшло дуже багато цікавих активістів і Демальянс, Сила народу і Лещенко з Найємом. Через небажання Саакашвілі поступитися місцем керівника його сила втратила багато нових облич. Потім через певний час стало зрозуміло, що Саакашвілі не уявляє якоїсь політичної структури, де його нема на чолі.
Якщо він є на чолі, то так, а бути просто членом команди – ні. Зрештою ці всі люди від нього відійшли. Тому Рух нових сил залишився без тих, кого ми називаємо новими обличчями, які дійсно вже щось показали. Вони показали себе за стінами парламенту. Історія з позбавленням громадянства Саакашвілі може дати незначні відсотки його руху.  Які перспективи у цієї сили без Саакашвілі. По рейтингах те, що було до позбавлення його громадянства, то перспективи були дуже хиткі. В цій ніші дуже багато сил. Проблема полягає в тому, що ніша є, тобто запит на антикорупціонерів. Я вже сказав про Демальянс, Силу народу, Хвилю, яка вже відійшла від Саакашвілі. В цій же ніші грає Гриценко. Тобто, насправді, є дуже велике подрібнення голосів. До скандалу навколо позбавлення громадянства їх рейтинги були дуже низькі. Питання полягає в тому, чи ця історія додасть якихось відсотків. Мені здається, що вона може дати, але не принципово».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...