суботу, 3 вересня 2016 р.

НАПЕРЕДОДНІ ЗУСТРІЧІ З ПУТІНИМ МЕРКЕЛЬ ТА ОЛЛАНД ЗАНЕПОКОЄНІ СИТУАЦІЄЮ В УКРАЇНІ

Німеччина та Франція “надзвичайно стурбовані” ситуацією на сході України, особливо уздовж лінії розмежування між проросійськими сепаратистами та урядовими силами, про це у четвер заявили лідери обох країн.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд мали розмову напередодні зустрічі з президентом Владіміром Путіним, яка відбудеться наступного тижня.

У спільній заяві Меркель та Олланд схвалюють угоду про припинення вогню на початку нового навчального року, яка була укладена за посередництвом тристоронньої контактної групи. До складу групи входять представники України, Росії та ОБСЄ.
Меркель та Олланд сказали, що угода має привести до тривалого припинення бойових дій, які розпочалися у 2014 році.
Меркель, Олланд і Путін раніше погодилися зустрітися, щоб обговорити ситуацію в Україні, 4-5 вересня в Китаї у рамках саміту Великої двадцятки, заявив минулого тижня Кремль.
Нещодавнє загострення конфлікту на сході України та напруги у Криму, регіоні України, анексованому Росією у 2014 році, збільшило занепокоєння, що мирна угода, підписана в Мінську у лютому 2015 року, може зазнати краху.
12 пунктів Мінських домовленостей були укладені Україною, Росією, Німеччиною та Францією. Їх метою було покласти край конфлікту, який, за даними організації з охорони прав людини ООН, з квітня 2014 року уніс життя більше 9 550 осіб, включаючи військових, мирне населення та членів збройних формувань.
Умови, зокрема про повне припинення вогню, відведення важкої зброї від лінії фронту та звільнення полонених, ще не були виконані, що збільшує занепокоєння, що Мінська угода провалиться.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...