вівторок, 6 вересня 2016 р.

Меркель обговорила з Путіним ситуацію в Україні та Сирії

Основні питання порядку денного останнього дня засідань G20 — це питання, які стосуються торгівлі та політики розвитку. Канцлер Меркель та президент Росії Володимир Путін на зустрічі обговорили ситуацію на сході України.

          Майже дві години тривала зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна в Ханчжоу (Китай). На полях зустрічі  провідних промислових країн, які розвиваються (G20) йшлося про кризу в Сирії та України. Як сказав представник канцлера Штеффен Зайберт, Меркель і Путін “дуже конкретно” говорили про те, яким чином можна продовжити мінські процеси. Детальнішої інформації Зайберт не уточнив.
          Продовжується режим припинення вогню
          В лютому 2015 року Меркель, Путін, президент Франції Франсуа Олланд і президент України Петро Порошенко в столиці Білорусії Мінську уклали мирну угоду. Але радикальні партії в Східній Україні, прозахідні українські війська і проросійські сепаратисти не приєдналися до цього договору. Там і досі немає перемир’я.
          Перш ніж говорити з Меркель, Путін зустрівся з французьким президентом Франсуа Олландом на двосторонню бесіду в Ханчжоу. Крім того, Путін закликав США використати свій вплив в Києві для того, щоб продвинутись вперед у вирішенні конфлікту. Чи відбудеться у найближчий час чотиристороння зустріч Меркель, Путіна, Олланда та Порошенка залишається неясним.
          Затьмарені стосунки
          Це була перша за декілька місяців особиста зустріч Меркель і Путіна. Їхні стосунки ускладнились після анексії Росією Кримського півострова. А ще одна проблема — це питання громадянської війни в Сирії та “катастрофічна” гуманітарна ситуація в сирійському місті Алеппо.
2
          Там між урядовими силами правителя Башара Асада та заколотниками точаться запеклі бої вже протягом декількох місяців. Крім усього іншого, Росія підтримує Асада  повітряними ударами по заколотникам. Захід вже досить давно намагається  вмовити Росію використати свій вплив на Асада, щоб сприяти припиненню конфлікту. Незважаючи на тижні переговорів про припинення вогню в Сирії, і досі між США і Росією не було укладено ніякої угоди.
          Німецький  очолювач G20
          Перед тим, як прийняти заключне комюніке держави-члени G20 хочуть, крім усього іншого, обговорити регулювання фінансових ринків, торгівлі, розвитку, зміни клімату, боротьби з тероризмом та політики щодо біженців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...