четвер, 25 серпня 2016 р.

Впроваджені санкції проти РФ

Існують різні точки зору щодо дати початку російсько-української війни, але згідно зі ст. 2 Резолюції 3314 (XXIX) Генеральної Асамблеї ООН «Визначення агресії» (14 грудня 1974 року), «Застосування збройної сили державою першою на порушення Статуту ООН є prima facie свідченням акту агресії…». Якщо одна держава застосовує до іншої пряму військову агресію, не дивлячись була війна оголошена офіційно чи ні, такі дії можливо розглядати як  акт агресії збройного нападу.
Пригадаємо з вами як розпочиналися дії з боку РФ на території Криму: 27 лютого 2014 підрозділи спецназу головного розвідувального управління Генштабу та 45-го окремого повітряно-десантного полку збройних сил РФ захопили приміщення Верховної Ради та Ради Міністрів АРК, а військові частини кримського угруповання Збройних сил України стали об'єктом провокаційних нападів із дислокованих на півострові російських військових баз. Цю дату і треба вважати початком війни. Після захоплення півострова, РФ не зупинилась на цьому, а швидко почала дискредитацію і інформаційну війну на сході України, що призвело до повномасштабної війни, яка вже принесла десятки тисяч життів!
Наразі Україна стоїть на обороні всієї Європи, але її не залишили на призволяще. Україні надходить підтримка з боку США, Євросоюзу, НАТО, всього цивілізованого і не байдужого світу. Ця підтримка обумовлюється як у вигляді поставці військової техніки так і накладання економічних санкцій на країну агресора. У цій статті ми приділимо увагу економічним санкціям. Економічні санкції було накладено на РФ з метою послаблення її з економічної точки зору, тим самим намагаючись нанести вплив на військові дії зі сторони РФ на сході України. Санкції в першу чергу відчувають на собі прості громадяни РФ, завдяки яким на прилавках магазинів зменшилась кількість товарів з Європи і ціна збільшилась у рази. Російський рубль впав у рази, а долар і євро навпаки зміцніли. Прості громадяни відчувають на собі це все але їх лідер не чує їх і продовжує свою агресорську діяльність. На превеликий жаль для російських громадян цивільний світ і не думає знімати санкції з РФ. Такі висновки ми можемо зробити посилаючись на нещодавнє спілкування екс-прем′єра України Арсенія Яценюка з президентом Європейської ради Дональдом Туском. Арсеній Яценюк зазначив на своїй сторінці у Facebook: «Високо ціную чітку позицію президента Туска на підтримку нашої держави, її суверенітету, безпеки і територіальної цілісності. Сьогодні дуже важливою є мобілізація всіх сил на захист спільних європейських і демократичних цінностей та фундаментальних принципів міжнародних відносин. Під час розмови висловив позицію, яка, упевнений, об’єднує всі національні сили і всю Україну: захист нашої свободи – це захист всієї Європи. Все, що робиться сьогодні Російською Федерацією, заяви, як президента Росії, так і прем’єра, так і глави зовнішньополітичного відомства, і, найважливіше, – те, що відбувається в українському Криму, Донецьку і Луганську, є яскравим свідченням: Росія не готова виконувати Мінськ , Росія не готова покинути територію України, Росія готова лише до загострення ситуації. Це означає, що невиконання Мінська тягне за собою продовження санкцій проти Російської Федерації» – наголосив він. Так само сьогодні з ранку виступив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який вважає основними завданнями української зовнішньої політики забезпечення міжнародної підтримки країни та збереження міжнародних санкцій проти РФ: «Саме від кожного з нас залежить, наскільки нам вдасться і в майбутньому забезпечити повну солідарність Європейського Союзу, повну солідарність країн Великої сімки, насправді, повну солідарність всього цивілізованого світу з боротьбою України. Наскільки ми і надалі зможемо вдало утримувати цю підтримку, зберігати санкції як елемент тиску на Росію - вважаю це нашою основною задачею».
Будемо сподіватися, що економічні санкції нарешті заставлять російську владу поміркувати не про свої власні інтереси, забути про свою манію величі, а замислитися про свій власний народ. Навести лад у власній хатині, а не сувати ніс до сусідської!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...