пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

Цемах і MH17: що відомо про ключового свідка, якого випустив суд

"Зенітника ДНР" Володимира Цемаха, якого Апеляційний суд Києва випустив під особисте зобов'язання, вважають однією з причин затягування обміну в'язнями і полоненими між Україною та Росією.

30 серпня (день, коли нібито мав відбутися обмін між Києвом і Москвою, а інформпростір заполонили фейки про "літак , який вже сів у Києві") російський ресурс розслідувачів The Insider з посиланням на свої джерела, "знайомі з ходом переговорів", повідомляв, що Кремль справді додав Цемаха у список на обмін.
"Російська сторона поставила умову: без Цемаха обмін не відбудеться взагалі. За даними джерел, Володимир Зеленський поки що схиляється до того, щоб погодитися на цю умову, щоб повернути українських моряків і Олега Сенцова (вже узгоджених у списку на обмін), однак це може викликати сильне невдоволення з боку Голландії", - писали The Insider.
З однієї сторони, дуже хочеться повернути всіх українців, які є полоненими в Росії, а з іншої — Цемах ніщо не варта особистість для України, адже очевидним є факт, що у справі МН-17 винна російська сторона. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...