понеділок, 15 січня 2018 р.

Смоленська трагедія

Авіакатастрофа польського президентського літака під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року о 10:54 за московським часом. Причиною і винуватцями катастрофічних подій, як заявляють представники Російської Федерації є самі пілоти.

Кремль оприлюднив записи “чорних скриньок”, в яких російські диспетчери попереджають пілотів про небезпеку приземлення через густий туман. Крім того на записах було чути розмову посторонніх осіб, а саме президента Леха Качинського, який наполягав на посадці саме на цьому аеродромі, оскільки їх делегація запізнювалась на церемонію вшанування пам'яті жертв НКВД.
Із посиланням на Gazeta Polska на борту урядового Ту-154 ще до удару літака об землю стався вибух. Датчики температури зафіксували різке зростання тепла в салоні на 4,5-секунді запису реєстратора. Як пояснюють виробники системи TAWS (система попередження про наближення землі) такий різкий стрибок температури можна пояснити тільки вибухом, через який і вийшли з ладу всі найважливіші бортові системи.
"Зараз ми працюємо над його аналізом і виключенням всіх можливостей іншої інтерпретації цього запису", - сказав міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич.
Слід відзначити й те, що РФ до цих пір не передала уламки літака незалежному польському розслідуванню, не допустила жодного експерта з ЄС та ОБСЄ в день трагедії. Окрім того, значна частина бортових самописців, а саме розмови екіпажу була “вирізана” і надана слідству Варшави деякими фрагментами.
Метою дій російських диспетчерів і влади в Москві була катастрофа літака з президентом Качинським і цілою делегацією на борту.... Ми маємо зараз справжні докази - повідомив Мацеревич.
На додачу були представлені докази замаху на вбивство. Через лічені хвилини після аварії, було зняте любительське відео невідомими особами на якому було чути звуки пострілів. За свідченням слідства, ті хто уцілів, їх просто добивали. На місці вже працювала “своя група”, яка й мала зачистити сліди спланованого злочину.
Урядова комісія розпочала свою роботу в лютому 2016 року. У квітні 2017 були оприлюднені результати трагедії. Літак вже почав розпадатися на висоті 900 метрів ще до зіткнення з деревами і землею. Це підтвердило початкові припущення експертів щодо вибуху.
Як інформує польський інформаційний портал W Polityce причинами вбивства польської делегації на чолі з президентом, стали далеко не політичні розмежування цих країн. Путін помстився Качинському за підтримку Грузії у війні з Росією. Господар Кремля вирішив показати на прикладі світовим лідерам, що будь-яка підтримка ворогів РФ каратиметься схожим чином. Ламати плани і перешкоджати діям Москви не може ніхто. Як заявляв неодноразово російський глава “Кордони Росії ніде не закінчуються”.
Якщо провина за трагедію ляже на плечі політичної еліти Кремля, звичайним скандалом між двома країнами не обійтись. Справу можна подати в міжнародний Гаазький трибунал. За наявності даних доказів Росія, як мінімум, може розраховувати на введення чергових санкцій значно серйозніших ніж в ситуації з Україною. І без того виснажена в економічному плані федерація, отримавши нову порцію проблем може повторити долю СССР 1991. Утримувати загарбані в минулому величезні площі території з мізерною казною стане неможливим. Питання щодо розвалу Російської Федерації яке кілька років тому було в образі фантастики може стати реальністю вже в найближчі роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...