середу, 30 серпня 2017 р.

Зниження темпів економічного розвитку населення м.Одеса

У січні-грудні 2015 р. за період перебування М.Саакашвілі на посаді голови Одеської облдержадміністрації в зрівнянні з відповідним періодом минулого року реальна заробітна платня в регіоні знизилась

Реальна заробітна платня в регіоні знизилась на 20%. Відзначається значне скорочення робочих місць, причому Саакашвілі знав про заплановані скорочення але заходів не вжив, в результаті чого рівень скорочень станом на 1 січня 2016р. збільшився на 15% у зрівнянні з аналогічним періодом 2014р. Більше всього людей звільнили в Одесі, зокрема в секторі державного управління, соціального страхування, фінансової та страхової діяльності.
В Одеській ОДА було скорочено Управління праці та соціальної політики, реальні інвестиції в регіон за час керівництва Саакашвілі скоротились на 100 млн. доларів і на початок 2016 р. 1,337 млн.дол, що на 93 млн.дол. менше відповідного періоду минулого року, а чиновники ОДА тільки звітують черговими інвестиційними програмами.
(джерело — NZS_BEZRABOTICA_[Z]_(02_11_16)_[03-17])

За час керування Саакашвілі Одеською ОДА суттєво скоротилось населення Одеської області (на 563 тис.), смертність перевищила народжуваність (за 8 місяців 2016 р. в регіоні померло 22 тис. а народилось 17 тис. дітей). Кількість розлучень перевищує кількість шлюбів (19,158 тис. шлюбів в 2015р. проти 22,531 тис. розлучень).
(джерело — NZS_DEMOGRAFY_[Z]_(03_11_16)_[02-54])

З приходом до влади на посаду губернатора Одеської області Саакашвілі, соціально-економічна ситуація в регіоні значно погіршилася. Область втратила свої соціально-економічні показники, зокрема займає 18 із 25. Реформи виявилися пустими словами екс-Президента Грузії. Створення робочих місць, економічне наповнення області, розвиток агропромислового комплексу і туризму – не є головними завдання роботи Саакашвілі.
(джерело — NZS _ NEHOZAYSTVENNY _[Z]_(25_10_16)_[02-22])

Інформація свідчить про цілеспрямовані дії Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА, спрямовані на зниження життєвого рівня населення, знищення економічного потенціалу та підвищення протестного потенціалу регіону для досягнення основної мети — зміни влади в Україні. З метою штучного провокування недовольства населення діями керівництва країною Саакашвілі безпідставно затягувалось оформлення субсидій малозабезпеченим мешканцям Одеси та області. Крім того адміністрацією Саакашвілі зумисно не контролювалась ситуація в регіоні з безпідставним зростанням вартості медичних послуг (з січня по серпень 2016 р. ціни в закладах охорони здоров'я збільшились на 10%), що призвело до значного зростання рівня смертності (на 100 вмерлих лише 78 народжених).
(джерело - NZS_GENOCYD_SAAKUI_[Z]_(21_11_16)_[04-12])

Інформація щодо бездіяльності команди Саакашвілі під час ліквідації наслідків урагану 12 жовтня 2016р. Під час стихійного лиха Саакашвілі перебував в Барселоні для зустрічі з соратниками і обговорення наступних дій після програшу його партії на виборах в Грузії, незважаючи на те, що про можливість надзвичайних подій було відомо заздалегідь.
(джерело — NZS _ Gubern _ v _ Barselone _ [Z] _ (13_10_16)_[02-15]).
Відзначається нейтральне відношення Саакашвілі до стихії, яка сталася в Одесі 12 жовтня (буря, води по коліна). Натомість очільник облдержадміністрації поїхав у Грузію для обговорення результатів виборів зі своїми однодумцями. На день повернувся, адже Президент України поставив ультиматум: або приїжджаєш, або залишиш посаду. Але вже в ніч на 15 жовтня, Саакашвілі знову полетів, на цей раз у Туреччину.
(джерело -NZS _ Gubern _ v_TENERIFE_[Z]_(17_10_16)_[02-19])

Інформація свідчить про провал реформ Саакашвілі в Одесі, його неспроможність та небажання повернути аеропорт місту, відсутність в Одесі понадпланових прибутків від митного терміналу, який мав йти на будівництво і ремонт доріг. У січні поточного року команда Саакашвілі повідомила, що спромоглася одержати прибуток від митного терміналу, який мали вкласти в будівництво нової дороги. Наразі нічого не зроблено для будівництва автобана «Одеса-Рені», який міг би залучити іноземного інвестора.
(джерело - DE VALAN 160316_ZAMENA!!!!!!!!!!!)

Депутат Одеської міської ради Д. Григорьєв вважає, що Саакашвілі створив свій корупційний план і захоплює місто, не дотримався обіцянок щодо аеропорту і будівництва траси Одеса-Рені
(джерело — GRIGORIEV_050316).

З жовтня по грудень 2015 року Одеська митниця не виконувала індикативних показників, в загальному -30% зниження активності діяльності, хоч і приріст за рік держави був 21%.
(джерело — SAAKSHVILI_TAMOGNIA_200616 god)

Інформація щодо бездіяльності Саакашвілі в Одеському регіоні та безпосередньо діяльність Одеської митниці, яка за інформацією губернатора перевиконала норму за минулий рік не збігається з інформацією Антикорупційного бюро план митних надходжень був 740 млн. грн в той час як таможня перерахувала 864 млн. грн. план перевиконали на 16,7%,але порівняно з минулим 2015 роком план було знижено на 200 млн. грн. міністерством фінансів, також якщо враховувати девальваційні процеси з курсом долара за рік виникає питання чому при вищому курсі долара понизили план. Якщо підбити підсумки план надходжень за 2015 рік становив 62 млн. доларів, а за 2016 всього 35 млн. 600 тис. дол.
(джерело — SAAKSHVILI_TAMOGNIA_BEZ_MARUSH_010316)

Бездіяльність Саакашвілі щодо інвалідів із района проведення антитерористичної операції. Одеська область прийняла 29387 осіб, з яких 1295 інваліди. Саакашвілі говорив, що будуть виплачені компенсації витрат на утримання інвалідів. В грудні 2015 року стало відомо,ю що Саакашвілі потратив кошти, які виділялися благодійним фондом на утримання учасників АТО та членів їх сімей. 11 тис було потрачено на фуршет 3 млн піар, 4 млн на автомобілі, кортежі, перельоти і т.д. Неодноразово представники благодійних організацій наголошували, що Саакашвілі і його команда самовідсторонились від надання допомоги інвалідам-переселенцям, ведуть тільки статистику і використовують інвалідів тільки для самореклами.
(джерело — NZS_LJEPATRIOT_[Z]_(02_11_16)_[05-00])

За 15 місяців роботи на посаді губернатора Одеської ОДА, М. Саакашвілі не вдалося втілити в життя обіцяні ним раніше реформи. Наголошується на тому, що підбадьорити українців губернатор може лише танцями. Так, для проведення концерту в Одесі, керівнику області пішло близько 40 тис дол. Стверджується, що така культурна програма спрямована на відвернення уваги одеситів від діяльності ОДА. Адже, «гроші на піар власної персони знайшлись, а для реконструкції Масонського будинку та ремонту доріг в області — ні».
(джерело - Магистр пиара)

При Саакашвілі загострилась проблема із вимушеними переселенцями з Донбасу, щодо нестачі житла для таких осіб та відсутністю грошового забезпечення переселенців. Переселенці вимушені були оселитися в приймальні облдержадміністрації, через те, що не було погашено борг, за утримання цих переселенців в санаторії “Куяльнік”. Умови, за яких проживання в санаторії “Куяльнік” вимушених переселенців (в тому числі і інвалідів) оплачувалося із коштів облдержадміністрації були порушені. Крім того, інвалідів зобов’язали виплачувати 1500 грн щомісяця. Відповідальна за соц.політику в області Марія Гайдар пообіцяла розібратися, але результату ніякого не було. Більше року переселенці жили в задовільних умовах в санаторії Куяльнік, але через 3 місяці після приходу до влади Саакашвілі умови різко погіршилися (стало платне харчування, вимкнення світла, води). На нараді в облдержадміністрації обговорення питання фінансування переселенців було проведено без участі самих переселенців. Забезпечуватися ОДА можуть лише 100 громадян, інші повинні оплачувати проживання самостійно.
(джерело —Kyalnik200516_)

Залишення посади Саакашвілі є довгоочікуваною подією для одеситів, оскілки населення втомилося від слів та обіцянок (Інвестиції; прозорий набір на владні посади; відкриття пляжів; які незаконно привласнювалися різними особами; центр адміністративних послуг; аеропорт “Одеса”; міжнародна траса “Одеса-Рені”; прозора митниця; прозорий офіс на Морському вокзалі). Рейтинг Саакашвілі знизився з 41% виборців до 4%.
(джерело —NZS _ 7 _ OBESHANIY _ [Z]_(11_11_16)_[10-50])

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...