четвер, 29 жовтня 2020 р.

Точка біфуркації


 Ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі загрожує миру і спокою не тільки двох народів на Кавказі. Етно-політичний конфлікт між вірменами та азербайджанцями давно переріс межі місцевого напруження. Нагорний Карабах перетворився на зону визначення геополітичного домінування потужних світових гравців.

В Карабахської історії головна загроза для Росії - це розширення присутності Туреччини на кордоні з Дагестаном. Кремль намагається не втратити свої позиції головної сили на Кавказі. Історично склалось, що Росія завжди була на боці християнської Арменії. Кремлівські пропагандистськи ЗМІ багато років формували у росіян впевненість у "братністі" народів Росії та Арменії. Тому в Кремлі роздратовані і стурбовані дедалі більшим про-азербайджанським впливом в російських ЗМІ. Азербайджан через свою нафтову компанію Socar укладає довгострокові контракти з російськими виданнями, серед інших пунктів - підтримка їх державних інтересів. В даному випадку, мова йде про формування цілком певної точки зору на конфлікт в Нагірному Карабасі.

Робота з виданнями, як стверджують джерела, будується за принципом часткового фінансування або навіть повного викупу медіа-активу, зокрема, це сталося з виданням News.ru. Контракти вже були укладені з "Нової Газетою" та відомим Daily Storm. Всю пропагандистська роботу на території РФ координує посол Азербайджану Полад Бюльбюль-огли. Фінансові ж потоки координує представник Socar в Москві, власник News.ru Мусейб Алекперов.

Кремль завжди негласно давав зрозуміти, що країни СНД не повинні мати власних інтересів у російських ЗМІ. Але зараз пропагандистська машина почала збоїти та давати привід для розриву шаблонів у громадській думці. Росіяни чекають від Кремля виважених дій для зменшення напруги у регіоні, що знаходиться практично на кордоні Імперії. Але поки що вони не побачили від Путіна та Ко. ніякої виваженої твердої позиції стосовно Карабахського конфлікту.

Путін демонструє небажання говорити ні з Алієвим, ні з Ердоганом. Складається враження, що Росія війну в Карабасі зупиняти не буде і вона набуде характеру затяжного конфлікту на знищення. Чи, можливо, така невизначеність – це черговий підступний план Довічного? І навряд чи до цього плану входить мир та спокій!Источник: https://censor.net/ru/b3226332

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...