неділю, 10 листопада 2019 р.

На Донбасі почалося розведення військ біля Петрівського

Українська сторона та бойовики самопроголошеної «ДНР» випустили білі ракети на знак готовності до розведення сил і засобів на ділянці поблизу Петровського і Богданівки.
Про це пишуть «Новости Донбасса» із посиланням на кореспондента з місця подій.
За даними видання, запуск ракет сторонами підтвердили спостерігачі ОБСЄ.
Після білих сторони випустили зелені ракети, чим підтвердили початок розведення.
Також початок розведення підтвердили у штабі операції Об'єднаних сил. Там зазначили, що активна фаза розведення триватиме упродовж трьох днів, а наступні 25 днів сторони займатимуться розмінуванням.
Зазначимо, що саме Петрівське наразі контролюється бойовиками. Населений пункт на підконтрольній Україні території в районі цієї зони — Богданівка. Ані з Петрівського, ані з Богданівки війська не вийдуть. Вони розійдуться на 1 км у різні боки з поля, де в разі покращення загальної ситуації, в майбутньому можуть відкрити додатковий пункт пропуску.
Нагадаємо, 1 жовтня 2019-го на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого, того ж дня українська сторона погодилась формулу Штайнмаєра. Після розведення має бути узгоджена дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки», заявили в Кремлі.
1 листопада у штабі операції Об'єднаних сил повідомили про завершення розведення військ поблизу населеного пункту Золоте-4 Луганської області, яке розпочалося 29 жовтня. Зауважимо, що перед початком розведення не минуло 7 днів тиші, однак розведення все одно відбулося.
Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що якщо в районах Золотого та Петрівського не буде обстрілів і розведення відбудеться, це «відкриє шлях» до зустрічі «нормандської четвірки».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...