четвер, 4 липня 2019 р.

Спроби РФ приховати свій негативний вплив на екологію Криму

Представники російської окупаційної влади в Криму в черговий раз намагаються через інформаційні маніпуляції просувати власні інтереси з розвалу згуртованості України.

Під тимчасово окупованому Кримом зараз складається дуже цікава ситуація. Відверто кажучи, Російська Федерація намагається реалізувати чергову пропагандистську інформаційну компанію. Нещодавно МЗС країни-агресора заявив нібито про загрозу епідемії холери в Херсонській області. На думку російської влади, причиною цієї епідемії є припинення поставок води на окупований півострів.
Відвертий фейк відразу ж розвінчав колишній постпред президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин. Він пояснив, що оскільки ніяких передумов епідемії немає, то мова може йти тільки про анонс застосування бактеріологічної зброї самої РФ.
При цьому, підсумовуючи те, що російська сторона зараз активно мусує в інформаційному полі цю тему, мабуть щось планується. Як мінімум, зараз на жителів Криму виливається маса інформаційної маніпуляції станом екології біля Кримського Титана. Таким чином, окупанти проводять інформаційну компанію.
Варто зазначити, що у відповідь на розвінчання фейку, представники країни-агресора видали матеріал з контраргументами генерального директора підприємства «Вода Криму» Володимира Баженова, який переконував у тому, що проблем з водою на півострові - немає. Невже подвійні стандарти або випадковий прокол окупантів? Ні, просто в результаті проведення деструктивної інформаційної компанії, РФ промацує різні варіанти напрямку заздалегідь спланованою постановки.
У свою чергу, слід зазначити, що реальні проблеми якраз є і вони охопили вже майже весь північний Крим. Причому приховати їх кремлівська пропаганда не в силах, оскільки регулярно в відкриті джерела вкидаються фото повністю пересохлих русел річок, озер, випалених посухою долин. Коричнева вода, яка тече з кранів кримчан, є свідченням вичерпання ресурсів підземних джерел і підйому солончаків.
Крім цього, екологи зазначають, що окупований Крим зараз увійшов в період пікової п'яти-семирічної посухи. І якщо в минулому році окупаційна влада оголошували надзвичайну ситуацію в ряді районів півострова, то зараз повна тиша. Вони зараз мовчать через те, що проблема вирішена? Ні, ситуація стала ще гірше, але відтепер це вже тема табу. Окупантам зараз дуже потрібно відвернути увагу суспільства від цієї проблеми, переключившись на поширення фейкових інформацій про проблеми в Херсонській області.
У той же час, Крим знемагає не тільки від нестачі води, засолення грунту, але і техногенних катастроф (досить згадати завод «Кримський Титан» у 2018 році), які регулярно влаштовують йому окупанти з РФ.
При всьому цьому наборі негативних факторів, ризики епідемії, якщо вони і є, можливі тільки на самому півострові, де практично відсутні очисні споруди. Окупаційна влада, це чудово розуміють, але нічого не роблять для вирішення цих проблем. Вони здатні тільки проводити інформаційні вкидання про те, як все погано на материковій Україні, а НА ЖИТЕЛІВ КРИМУ РОСІЙСЬКИМ окупантам плювати!
Цей інформаційний вкид РФ міг бути обгрунтований лише усвідомленням самих же окупантів, що подібне загрожує тільки тимчасово окупованому Криму. Саме тому, представники країни-агресора інформаційно і відволікають увагу кримчан від внутрішніх проблем на Україну.
Так, в районі Каланчацького та Чаплинського району, що на Херсонщині, з 24 по 29 червня розпочала роботу спільна група дослідників зі складу ГУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України», ДУ «Херсонський лабораторний центр МОЗ України» та університету Атланти (США).
Ця дослідницька група планує провести вимірювання концентрації шкідливих речовин у воді, повітрі та грунті, а також вивчить тенденції захворювань і загального стану здоров'я у місцевого населення. Ця вся робота проводиться для того, щоб зрозуміти, що насправді відбувається на території окупованого Криму, особливо на заводі «Кримський Титан». Адже саме він катастрофічно впливає на екологію півострова, який тимчасово контролює РФ.
Група завершує роботу 29 червня і після підбиття підсумків опублікує результати, які явно не порадують окупантів, які намагаються всіляко приховувати свій згубний вплив на екологію на півострові. Тож не дивно, що фейки про катастрофічне становище в Херсонській області вже починають використовуватися, для того, щоб заздалегідь мінімізувати ефект від інформаційної бомби, яка буде очікувати світову громадськість після оприлюднення результатів досліджень.
Продажні журналісти і зливні бачки РФ вже зараз готують майданчики для того, щоб в один момент почати заявляти: «ми не довіряємо цим дослідженням», «на Півночі Криму немає ніяких екологічних проблем» і так далі. Паралельно з цим, окупанти ліплять чергові фейки про проблеми на Херсонщині, відволікаючи тим самим увагу від внутрішніх проблем. Це робиться ще й для того, щоб в разі виникнення реальної епідемії в Криму, зв'язати її з вигаданими проблемами на материковій частині України в режимі: «а ми попереджали», «ми вам про це не раз говорили».
Не виключається і третій варіант розвитку подій - це проведення диверсії із застосуванням хімічної зброї на одному з об'єктів в Херсонській області і подальшим його поширенням у ЗМІ Росії. Такими діями, РОСІЯ черговий раз ПІДТВЕРДЖУЄ ведення гібридної війни ПРОТИ УКРАЇНИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...