суботу, 20 липня 2019 р.

СБУ блокувала фінансування терористичної організації «ДНР» групою компаній «Мотор Січ»

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації «ДНР».
Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи – «Сніжнянський машинобудівний завод»,
який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ та так званої «Донецької народної республіки».
У результаті оборудки до «Центрального Республиканского банка ДНР» надходили платежі «Сніжнянського машинобудівного заводу» у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих «податків та інших обов’язкових платежів».
Співробітники СБ України задокументували, що зокрема за 2015 рік «Сніжнянський машинобудівний завод» до бюджету «ДНР» сплачено понад 32 мільйона російських рублів. Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званих «Міністерства доходів та зборів Донецької народної республіки», через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.
Слідчі Служби безпеки України та прокурор Донецької області оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу «Сніжнянський машинобудівний завод» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство для встановлення всіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...