вівторок, 23 липня 2019 р.

ArcelorMittal: що ж відбувається?

Нещодавно проведені правоохоронцями обшуки на «ArcelorMittal Кривий Ріг» (АМКР, Дніпропетровська обл.) викликали певний резонанс та поділили суспільство на два табори: одні розповідають про проплачених квазі-активістів, якийсь політичний тиск з боку депутатів, СБУ, ГПУ і ще десятка аббреівіатур;
інші, хто був у Кривому Розі та бачив чорні клуби диму Коксохіму та аглофабрик і червоного неба над конвертером та мартеном, плескають в долоні, чекають на покращення екологічної ситуації в регіоні та візит власника пана Л. Міттала до Кривого Рогу, щоб він на власні очі побачив, як його менеджери труять громадян держави, яка дає йому отримувати мільярдні прибутки за рахунок здоров'я її ж громадян!
На думку більшості експертів та фахівців в цій галузі, керівники «ArcelorMittal Кривий Ріг» користуються дірками в українському законодавстві та недбальством контролюючих органів, не допускаючи до перевірки екоінспекцію чи виконком з представниками громадськості, плюючи на гарантоване Конституцією України право на безпечне життя.
Після наради, яку проводив Президент України під час візиту до Кривого Рогу, Володимир Зеленський декілька разів наголосив на неприпустимості перенесення термінів виконання природоохоронних заходів з боку Arcelor.
Натомість в.о. генерального директора на круглому столі заявив про те, що підприємством розроблена найновіша супер-стратегія розвитку підприємства.
Зокрема:
- відмова вивести найближчим часом з експлуатації старих коксових батарей 1,2, які Arcelor зобов'язувався вивести після завершення будівництва батарей 5 та 6 (батареї 5 та 6 вже давно в експлуатації);
- перенесення терміну капітального ремонту ДП-9 на 2 роки;
- невчасне виконання ректонструкції конвертерного цеху (червоне небо це як раз конвертери і ДСПА-6);
- наміри підприємства провести експеримент по додаванню до шихти ПАВів (поверхнево-активних речовин), які начеб-то дозволять зменшити викиди;
- в дозволі на викиди забрудннюючих речовин, який АМКР отримав в 2019 році, враховані 2 з 15 побажань громадськості.
Для довідки: останню аналогічну аглофабрику, як на Arcelor, в цивілізованих країнах закрили ще у середині 80-х років ХХ століття в Канаді.
Така собі стратегія, вам не здається?!
Тож закликаю не вдаватися до маніпуляцій та поширення фейків, а чекати на висновки спеціалістів та правоохоронців! Адже кожен з нас заслуговує на чисте повітря та безпечне життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...