понеділок, 15 липня 2019 р.

Як швидко і недорого пропіарити медіа? Відповідь можливо знають 112-й та Медведчук.

Останнім часом з медійними активами пана Віктора кояться неймовірні дива. ZIK розпочав м’яко — із скарг журналістів на журналістів, журналістів на телеканал, телеканалу на всіх. Естафету підхопив NewsOne — кинути в обличчя суспільству шмат відвертої російської пропагандонії і дивуватися чому це всіх обурило, тут уже і мітинги і перевірки, градус росте. Теперпаличка переходить до 112-го — теракт, DdoS і Олівер Стоун.
Навіть цікаво що буде далі.
Ми не суд, та не претендуємо на безапеляційність…
На думці є те, що ці події, які планомірно відбуваються одна за одною виглядають як спрямована акція по піару одних та поливання багном інших. Ситуація зі 112 взагалі дивна. Після скандалу із “Телемостом” (живий інтерес до теми ще навіть не згас) анонсують показ фільму Олівера Стоуна, якого не надто шанують в Україні року з 2014-го.
Очевидно сам анонс не мав бажаного ефекту і ніхто проти нього значно не протестував. Всього то попросили цей фільм перевірити на відповідність чинному законодавству. А про що тоді говорити? — А ось вам “українські націоналісти обстріляли з гранатомета телеканал за фільм Олівера Стоуна” кричить Скабєєва. Тільки от українські націоналісти так не думають, і їх позицію певною мірою висловив Білецький у своєму блозі на УП:
За законами війни, стріляти в журналістів не можна. Зі свого досвіду знаю, що росіянам ці закони неписані. Директор каналу закликав владу засудити обстріл. На мою думку, засудження мало. Вся країна має знати в обличчя негідників, які стріляють медіа.
Тому рекомендую Віктору Медведчуку, Тарасу Козаку і Вадиму Рабиновичу спитати, хто це був під час наступного візиту в Москву. Там точно знають, хто і точно в курсі, для чого.
Більшість українців вважають обстріл телеканалу «112 Україна», який належить голові політради паартіі «Опозиційна платформа – За життя», куму президента Росії Володимира Путіна Віктору Медведчуку, провокацією Кремля.”, — говорить нам опитування, яке пройшло на OBOZREVATEL.
В довершення до всього DdoS-атака на телеканал, про яку написав сам телеканал ну і “АНТИКОР” виглядає дуже підозріло. Особливо сумнівно виглядають заклики і вимоги знайти хакерів без надання доступу до обладнання, яке атакували, чи принаймні логів цих атак.
І якщо в найближчі дні не побачимо активної присутності СБУ чи хоча б Кіберполіції в офісі 112-го, цю атаку можна сміливо назвати фейком. І, судячи з усього, не останнім.
Атаки на журналістів і ЗМІ завжди викликають резонанс у сучасному суспільстві і піднімають інтерес до них значною мірою. Тож і така послідовна низка невдач одного-єдиного медіахолдингу виглядає як піар-акція. Тим паче, напередодні виборів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...