понеділок, 22 квітня 2019 р.

Путін і німці



Володимир Путін має близькі, але складні відносини з Німеччиною. Він цінує країну і її народ, але відкидає багато західних цінностей.

Той факт, що російський президент відчуває особливу близькість до німців, є одним із перших міфів його президентства. Але сьогодні дві країни так само далекі, як і багато років тому.
Хто винен у таких холодних стосунках? Німці розділилися у поглядах стосовно цього питання. Деякі переконані: Путін, по суті, є союзником, якого провокує лише Захід. Інші бачать в Путіні голодного авторитета, який починає війни і підриває демократію. Це безперечно: Німеччина та Президент Путін мають довге спільне минуле. Жив і працював у НДР, добре володіє німецькою та цінує пиво і німецьку пунктуальність.
Надія на підхід
В 2001 році під час інавгураційного виступу Володимир Путін вразив членів Бундестагу хлоп'ячою чарівністю і примирливим виступом на німецькій мові, в якому оголосив про закінчення холодної війни, посилення демократії в Росії і зближення з Європою. Багато німців вразила його любов до природи і дому, ентузіазмом до спорту. Його розвідка в Дрездені і його прихильність до закриття німецько-російських економічних відносин також вважаються свідченням його симпатії до Німеччини.
Але для багатьох інших німців мрії про тісну німецько-російську дружбу тим часом лопнули. Для них підтвердженим висновком є ​​те, що Путін нічого не може зробити для вільного демократичного Заходу. Навпаки, він сприймає демократію як небезпеку для його влади і тому активно підтримує супротивників ліберальних суспільств. Він не враховує "західні цінності", перетворює Росію в авторитарну державу і будує противагу Заходу агресивною зовнішньою політикою.
Російсько-німецькі відносини сьогодні
"ZDFzeit", заглибившись в приховану біографію Володимира Путіна, проаналізувало, яке насправді його ставлення до німців. Фільм представляє різні погляди на Володимира Путіна. Старі товариші і вищі політики обговорюють питання, що стосується Путіна. Чи слід продовжувати санкціонувати Росію? Російські інсайдери, такі як доктор Путіна Гліб Павловський, кандидат у президенти Ксенія Собчак і ультраконсервативний кремлівський натхненник Костянтин Малофеєв, завершують картину російської точки зору на розвиток відносин між Путіним і німцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...