середу, 1 серпня 2018 р.

Черговий фейк антиукраїнської пропаганди

Останній тиждень у мережі Facebook, на низці інтернет-сайтів відбуваються дуже прикрі речі, що мають усі ознаки брудної інформаційної кампанії спрямованої на дискредитацію як організаторів так і самого благодійного проекту щодо відпочинку дітей з Донецької області.

Відомі в вузьких проросійських колах блогери підхватили та активно «розгоняють»а своїх сторінках в Facebook  чергову «дуту» сенсацію — начебто замість сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких служать на Донбасі на відпочинок до Хорватії відправили дітей мажорів. Нажаль, ця аморальна інформкампанія супроводжується цькуванням у внутрішніх чатах та групах, сепаратистських сайтах, де дітей на фотографіях з відпочинку порівнюють з дітьми відомих батьків. Діти, які пережили жах, сьогодні з вини дорослих отримують нову моральну травму, коли чують, що вони якісь не такі, що повноцінна сім’я це погано і взагалі у них не такі батьки. В публічній площині обговорюються прізвища конкретних неповнолітніх дітей, що начеб-то поїхали через те, що їх батьки мають впливовий статус. Насправді кожен конкретний випадок – аргументований. В групі є донька (напівсирота) волонтерки та прийомний син чиновника міськради. Але ці діти – переможці олімпіад і конкурсів та допомагають волонтерам у їхній діяльності.
Слід нагадати, що це не перша спільна ініціатива українсько-хорватської сторони. Поїздка українських дітей стала можливою завдяки численним переговорам українських делегацій (у т.ч. парламентських). Сформувана група повністю відповідала критеріям, узгодженим з хорватською стороною. Для Хорватії, як і для всіх цивілізованих людей, всі діти з Донецької області - це діти, які однаково бачили війну, постраждали від неї, бачили обстріли, мають психологічні проблеми. Завжди пріоритет на відпочинок надавався дітям з соціально вразливих категорій - дітям військових, що беруть участь у операціях ООС, дітям-сиротам чи тим, що не мають одного з батьків, дітям з родин тимчасово переміщених осіб, а також дітям, що заслуговують на заохочення своїми успіхами у навчанні, спорті, інших видах позашкільної діяльності. Із загального списку групи із 118 осіб більше половина - це діти військовослужбовців.
Свою позицію з ситуації вже висловив Посол Хорватії  Томіслав Відошевіч, один з головних координаторів поїздки, який шокований тим, що замість того, щоб радіти відпочинку місцевих дітей, місцеві дорослі, з невідомо якої мотивації – відшуковують суцільний негатив, паплюжать добру справу та зацьковують дітей.
Таким чином, очевидно, що звинувачення є надуманими, безпідставними, бездоказовими та аморальними. Ініціатори цієї травлі створили штучний скандал, мета якого одна — бросити тінь на гуманітарну місію держави та її піклування про дітей-свідків російскої агресії. Сподіваємось, що уся ця брудна інформаційна кампанія не зупинить співпрацю з ЄС, у т.ч. й з Хорватією, зокрема у таких гуманітарним проектах.
Найбільш цінічним виглядає, що організатори фейку втягнули у брудну кампанію дітей, адже  їх  публічно поділили на різні сорт: на «правильних і достойних» і «неправильних, бо в них не такі батьки». Складається враження, що дорослі натхненники скандалу не зупиняться ні перед чим – ні перед дітьми, ні перед дружніми й довірчими відносинами з Хорватією. Нажаль,  тепер наклеп на дітей в інтернеті розганяють і окремі кандидати в президенти.

Схаменитесь, краще б хоч раз з‘іздили до Краматорську і чимось допомогли.   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...