середу, 4 липня 2018 р.

Представники бізнес-асоціацій відзначили ефективність співпраці з СБУ через механізм постійних та прозорих контактів

3 липня 2018 року відбулася зустріч Голови СБ України Василя Грицака з керівниками Ради бізнес-омбудсмена та провідних бізнес-асоціацій. Сторони констатували  ефективність  механізмів взаємодії СБУ та представників бізнесу, запроваджених в рамках раніше підписаних  двосторонніх Меморандумів. Президент Спілки українських підприємців В’ячеслав Климов та Президент американської торговельної палати Андрій Гундер відзначили суттєві позитивні зрушення щодо прозорості в роботі Служби безпеки України та суб'єктів господарської діяльності.
СБ України є беззаперечним лідером у виконанні рекомендацій бізнес-омбудсмена. «Служба є найменшим адресатом скарг від наших учасників», ‒ підкреслив заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак. За його словами, Радою було надано тридцять дев’ять рекомендацій органам СБУ, 97% з яких були успішно виконані. На сьогодні, це ‒ найкращий показник у порівнянні з іншими правоохоронними органами України, ‒ зазначив Ярослав Грегірчак. Учасники зустрічі акцентували увагу на актуальності боротьби з контрабандою у контексті забезпечення рівних конкурентних умов для ведення прозорого і чесного бізнесу в Україні та домовилися об"єднати зусилля для роботи на цьому важливому напрямку. Окрема увага приділена проблемі кіберзагроз та захисту об’єктів критичної інфраструктури і сприяння бізнесу у питаннях запобігання кібератакам. «Я закликаю бізнес зі всією серйозністю зосередитесь на захисті від кіберзагроз. СБУ та інші профільні відомства готові надавати повне сприяння у цьому питанні, зокрема через можливості кіберцентру СБ України, який відкритий для роботи з представниками бізнесу», ‒ повідомив Голова СБУ. Зі свого боку керівники бізнес-асоціацій констатували, що вже діюча система СБУ з попередження кіберзагроз є своєчасним та дієвим інструментом для фахівців з ІТ-безпеки бізнес-структур. Президент Спілки українських підприємців В’ячеслав Климов зауважив, що домовленості із СБУ у рамках Меморандумів з правоохоронними органами виконуються у повному обсязі і є дієвим механізмом для лібералізації стосунків між владою та бізнесом.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...