понеділок, 18 червня 2018 р.

Львів’янин, який виїхав на заробітки до Москви, вісім місяців утримується в СІЗО

Житель Львова, 37-річний Володимир, який торік поїхав на заробітки до Росії, вже восьмий місяць перебуває в Зеленоградському СІЗО №12, що в Підмосков’ї.
Приблизно місяць тому його дружина звернулася з СБУ за допомогою, оскільки жінка вже не знає, що робити – до чоловіка ніякого доступу немає. Про це повідомляє “Сегодня”.

Як виявилося, батько двох дітей, який повернувся до поїздки в Москву з Європи, дуже хотів купити машину. Щоб не сидіти вдома, Володимир планував лише пару місяців попрацювати в столиці РФ, і навесні 2018 року знову повернутися до Німеччини, на заробітки.
У столиці РФ він влаштувався водієм з перевезення будівельних матеріалів. Однак наприкінці листопада 2017 року його затримала група невідомих, нібито для перевірки документів, а через пару годин він уже був за гратами.
За інформацією дружини російського в’язня, під час затримання його побили і навіть змусили підписати документи, які саме – він сам не знає. За попередньою версією, чоловікові інкримінують контрабанду наркотичних засобів, і вже два рази щодо його справи був суд.
“Справа в тому, що ФСБ влаштовує постійні провокації і намагається завербувати українських громадян співпрацювати з ними. Наприклад, нещодавно наші колеги із Сумської області викрили спецоперацію ФСБ, яка намагалася завербувати жителя Сумщини і звинуватити в тій же контрабанді. На щастя, сумчанин уже вдома. В нашому випадку працювали за тією ж схемою, але із затриманим зі Львова вже спілкувався український консул, і ми сподіваємося, що справа зрушить з мертвої точки”, – повідомив нашому сайту спікер СБУ у Львівській області Олег Александров.
За словами Александрова, ті українські вболівальники, майже шість тисяч, які збираються до РФ на чемпіонат світу з футболу, теж можуть бути “мішенню” для російських спецслужб. Поки невідомо, які саме будуть провокації, але вони точно готуються.
Особливо для російських спецслужб оперативний інтерес представляють молоді люди, колишні військові, правоохоронці, члени радикальних партій або організацій, а також ветерани АТО.
“Я б радив все-таки людям, які збираються їхати до Росії, гарненько про це подумати”, – додав Александров.
http://ukrcwm.com/lviv/lviv-yanyn-yakyj-vyjihav-na-zarobitky-do-moskvy-visim-misyatsiv-utrymujetsya-v-sizo/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...