неділю, 24 червня 2018 р.

Горбатюк, ГПУ: Гнила боротьба за виживання

Сьогодні Генеральна прокуратура по своєму «привітала» Службу безпеки України з нагоди Дня «Альфи», підрозділу , який з перших днів знаходиться на передовій АТО та поніс найбільші втрати у цій неоголошеній війні. За період проведення АТО з 2014 року загинуло 27 співробітників СБ України. З них двоє — два тижні тому.

Новина про оголошення підозри співробітнику ЦСО «А» у вчиненні вбивства людини під час революції Гідності в 2014 році в м. Хмельницькому шокувала весь особовий склад «Альфи» та Служби безпеки в цілому. Очевидці та учасники тих буремних подій обурені цинізмом «розслідувачів» Горбатюка з ГПУ, які намагаючись довести свій «професіоналізм» та «потрібність» подальшого існування, брутально сфальсифікували справу.
Як відомо, під Горбатюком сильно захиталось крісло і його управління визнано таким, яке неспроможне ефективно виконувати завдання, пов’язані з розслідуванням злочинів проти Майдану. Мова йде про ліквідацію цього управління, про що заявив вчора народний депутат Мустафа Найєм.
Намагаючись якимось чином виправдати свою бездіяльність, «пінкертони» Горбатюка викинули в інформаційний простір брехливу «сенсацію», яка не має під собою доказової бази.
Нагадаємо, що 19 лютого 2014 року при штурмі Управління СБ України Хмельницької області загинуло 2 людей від вогнепальних пострілів. Більш ніж через 4 роки ГПУ вирішила звинуватити у цьому бійця ЦСО «А», який на даний момент вже черговий раз перебуває на передовій в АТО. Він не втік. Він впевнено стверджує, що не зробив жодного пострілу в людину зі свого табельного АК в той день. Факти це підтверджують. Але ці факти свідомо ігнорує Горбатюк.
За результатами проведеної експертизи, жінка, що загинула в той день, була вбита кулею калібру 7,62 х 54, що відрекошетила від стіни будівлі. Такими кулями стріляє лише ручний кулемет АК, але тільки не АК-45, який був тоді в руках звинуваченого бійця.
Як стверджують очевидці та відеоматеріали, які будуть розміщені згодом, черга з кулемета АК була випущена із прибудови Управління, яка вже не контролювалася співробітниками Служби.
Після перемоги Майдану, зброя, що використовувалася для охорони УСБУ Хмельницької області: автомати, кулемети, тощо, були передані на експертизу в ГПУ. Варто підкреслити, що до цього часу, незважаючи на передані матеріали та речові докази, управління Горбатюка так і не встановило, від якої саме кулі загинула жінка.
Висновки, які напрошуються вочевидь: чиновник Генпрокуратури, який взявся розслідувати справу щодо злочинів, вчинених під час Революції Гідності, насправді, поставив собі на меті просунутись по службових сходинках до посади заступника або ж самого Генерального прокурора, зазнав повного фіаско.
Без сумніву, багато бійців «Альфи» готові вийти на підтримку свого бойового побратима до суду та вимагати об’єктивного розслідування, а також відсторонення від цього процесу тих, хто нехтує законом та зводить наклепи на справжніх патріотів, які, ризикуючи власним життям, захищають державність на передовій.
Підсумовуючи вищезазначене, варто сказати, — рішення, прийняте щодо ліквідації підрозділу Горбатюка, вочевидь, прийнято правильно. У справі розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності, не має бути місця фальші заради особистої вигод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...