четвер, 7 червня 2018 р.

Грицак розповів, які СБУ має докази проти російського замовника вбивства Бабченка

Керівник Служби безпеки України Василь Грицак пояснив, що дало інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка та розповів про доказову базу у цій справі.
Очільник СБУ розповів про спецоперацію німецькому виданню Bild, переклад якого опублікував український посол в Німеччині Андрій Мельник.

"Оскільки замовник думав, що Бабченко справді мертвий, відбулися певні контакти, комунікації, які дозволили нам провести процесуальні та оперативні дії, задокументувати факти, які зрештою мали вирішальне значення в процесі розслідування. Відтак нам вдалося вийти на список з 47 осіб, які теж підлягали фізичному знищенню", - сказав Грицак.
Наразі поліція вже взяла під охорону сім осіб з цього переліку.
Під час розмови журналіст запитав про наявні в СБУ докази причетності Росії до замаху на Бабченка та плануванні подальших терактів. Грицак відповів: "Слідчі дії досі тривають, проте я вже зараз можу сказати, що отриманий слідством електронний носій зі списком матиме вирішальне значення. Внаслідок експертизи вміщених даних ми з’ясуємо і задокументуємо джерело його походження і далі підемо по "ланцюгу". Я впевнений: у підсумку ми зможемо довести, що за цією акцією криються російські спецслужби".
Грицак також перепросив за введення в оману засобів масової інформації. Він додав, що дружина журналіста Бабченка знала про інсценування від самого початку. 
Нагадаємо, увечері 29 травня поліція заявила про вбивство Аркадія Бабченка у своїй квартирі в Києві. На наступний день Служба безпеки України заявила, що попередила вбивство Бабченка, імітувавши його смерть. Сам журналіст з'явився на публіці. Голова СБУ Василь Грицак заявляв, що правоохоронці за час спецоперації дізналися, що замах на Бабченка та ще 47 осіб замовили російські спецслужби. До цього СБУ не розповідала про те, якими доказами володіє, у справі Бабченка. 
СБУ назвала організатором вбивства Бабченка та подальших терактів - українського підприємеця Бориса Германа, який є виконавчим директором українсько-німецького СП Шмайсер. Його суд взяв під варту на два місяці без можливості виходу під заставу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...