середу, 27 червня 2018 р.

"РЄШАЛА" ІТ - СФЕРИ КОМЕНТУЄ ЗАКОНОПРОЕКТ №6688

238 народних обранців сказали “ЗА”, але деякі депутат і громадські діячі розкритикували законопроект

Захищаючи свої інформаційні інтереси, кожна держава має дбати про свою інформаційну безпеку. Цього ж вимагає і зміцнення української державності. Збалансована державна інформаційна політика України формується як складова частина її соціально-економічної політики, виходячи з пріоритетності національних інтересів та загроз національній безпеці країни.

Із правової точки зору вона ґрунтується на засадах правової демократичної держави і впроваджується шляхом розробки та реалізації відповідних національних доктрин, стратегій, концепцій та програм згідно із чинним законодавством.
21 червня депутати Верховної Ради 238 голосами підтримали розгляд законопроекту № 6688 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері”. Документ дозволяє тимчасово блокувати сайти прокурорам, слідчим і РНБО без рішення суду. 
238 народних обранців сказали “ЗА”, але деякі депутат і громадські діячі розкритикували законопроект, назвавши його протизаконним через порушення свободи слова.
25 червня з цього приводу відбулася прес-конференція з представниками Інтернет-спільноти України. Організатор прес-конференції: Інтернет Асоціація України. Учасники прес-конференції: Олександр Федієнко, голова Правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ); Іван Пєтухов, голова Комітету ІнАУ з питань ІКТ в освіті; Тетяна Попова, експерт зі стратегічних комунікацій ГО «Інформаційна безпека»; Максим Тульєв, голова Комітету ІнАУ з питань захисту прав людини і свободи слова; Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО Інтерньюз-Україна. В ході прес-конференції будуть розглянуті наступні питання: Чому законопроект з назвою щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері несе прямо протилежний зміст? Що чекати українським користувачам Інтернету в разі прийняття законопроекту 6688 Верховною Радою? Хто виграє від прийняття Законопроекту 6688? Досвід цивілізованих країн протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері...
І от, слово взяв Іван Петухов, відзначивши, що саме цим проектом закону пропонується розширити таке поняття, як “технологічний тероризм”.
І сьогодні під “технологічний тероризм” попадають будь-яка дискусія, яка точиться навколо тих чи інших злочинних дій очільника влади. Коли вони в Панаму виводять гроші, або під час Іловайського котла підписують там свої офшори в Панамі. Коли вони, скажемо так, не виконують Конституцію і закони України, чи коли вони створюють корупційні ризики… Надається нова годівниця для Служби безпеки України і національного регулятора, я кий незаконно підпорядкований президенту України”, – наголосив він.
Всі знають Пєтухова, як відомого “рєшалу” ІТ сфери, ще часів Януковича і Пшонки.
Основна мета цього проходимця - це залишити український ІТ бізнес в тіні та дати можливість іноземним шахраям розміщувати в Україні сервера з забороненим контентом.
Саме ці питання він вирішував за часів правління екс-президента Януковича В.Ф., коли очолювана Пєтуховим І.М. компаніябула Інтернет провайдером резиденції екс-президента у Межигір’ї та отримувала тендера на поставку послуг доступу до мережі Інтернет для більшості державних органів (ГПУ, СБУ, МВС, окремі установи органів влади України), при цьому ціни на послуги компанії були безпідставно завищенні порівняно з іншими операторами.
Слід зазначити що такий стан справ свідчив про велику довіру власника золотого унітазу до І.Пєтухова, оскільки “хто надає трафік той його і контролює”.
За відкритою посмішкою Іван Михалич ховає брудні спогади про співробітництво з колишньою владою та наміри побудувати в Україні схему переховування реальних власників серверів з порнографією, краденими програмами, злочинним знаряддям викрадення коштів з банківських карток тощо. Для досягнення своїх намірів Пєтухов І.М. намагається розколоти Інтернет асоціацію України з метою подальшого залучення до правління осіб, які безпосередньо будуть йому підконтрольні.
Така діяльність “ІТ активіста” та правдолюба – реформатора не могла залишитись поза увагою іноземних правоохоронців. Цього року Пєтухов був фігурантом скандалу з СБУ коли силовики за дорученням іноземних правоохоронних органів вилучили у Іван Михалича обладнання клієнта, який використовував сервер для крадіжок грошей з карток пересічних громадян.
Іван Михалич теми не зрозумів та захищав злочинця дуже яросно бо обіцяв тому антиабузний хостінг. Але американські спецслужби таки вирахували цей злочинний тандем і в рамках американської кримінальної справи вилучили обладнання.
Після цього Пєтухов якось притих та через можливості лобістів своїх побратимів з “Народного Фронту” намагається врегулювати ситуацію з іноземцями. За своє сприяння “Фронтовики” вимагають активного виходу на політичну сцену і ось підстаркуватий Іван Михалич вже танцює на задніх лапках…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Українські сили є реальною загрозою для російських солдатів, – думка

  У бруді, холоді вони завмерли у напрузі, чи закінчаться так звані навчання чи президент накаже наступати. У цьому очікуванні російські вій...